Glej, koncert!

Glej, koncert!

Glej, koncert!

Intimni nastopi v preddverju za glasbene sladokusce

S sezono 2011/12 uvajamo v Gleju glasbeni cikel z imenom "Glej, koncert", ki sta ga v mesecu oktobru otvorila nastopa dveh izjemnih glasbenikov, 18. oktobra 2011 se je v Gleju predstavil N’toko, teden dni kasneje pa še Boštjan Narat. Gledališče Glej namerava skozi programski sklop "Glej, koncert" na malih intimnih glasbenih nastopih, ki se bodo godili v Glejevem preddverju, predstavljati glasbenike, ki ustvarjajo glasbo za gledališče. Gre za ustvarjalce, ki gledališču ogromno dajo, in Glej jim z novim programskim ciklom, odpira vrata za solo nastope. "Glej, koncert" ne bo cikel koncertov gledališke glasbe, temveč serija avtorskih glasbenih večerov, ki jih bodo avtonomno oblikovali gostujoči glasbeniki. Glej, koncert bo v prvih mesecih gostil glasbenike, ki so v zadnjih sezonah soustvarjali predstave gledališča Glej, nakar bomo spekter povabljenih glasbenikov razširili. V mesecu novembru bomo gostili Damirja Avdića in
Larena Poliča Zdraviča.

Damir Avdić
torek / 15. novembra / ob 20h / vstopnine ni!

Umetnik besede. Ostre kot britev, neposredne kot strel v glavo, iskrene kot srce. Brez kompromisov in iluziji zmede razjarjene punkerje in zakajene hiphoperje, odlepi zamisljenega intelektualca od sanka in zapre gobec tudi najbolj neobuzdanemu gobezdacu. Njegova beseda je zilava, napeta, drzna. Resnica boli in Diplomatz alias Damir Avdic jo razgali ognjevito, surovo in neizprosno. Pove jo s psihoticnim, vampirskim pogledom, zareze pa z grobim, mocnim kitarskim rifom, ki prej pripada hardkorovski soli kot pa kantavtorskemu klubu.

glej.si <http://glej.si/dogodki/drugi-dogodki/131/100> /
facebook<https://www.facebook.com/event.php?eid=298414653501919>/
myspace <http://www.myspace.com/damiravdicc>

Laren Polič Zdravič
torek / 29. novembra / ob 20h / vstopnine ni!

Leta 2003 začel komponirati alternativni electro-pop in ustanovil glasbeno skupino MCLaren & The Digital Adventure. Do leta 2010 so nastopali na približno 60 koncertih po Sloveniji in izdali singel EP#1 (2007). Leta 2009 je izšla zgoščenka VAL-a 202 >>Imamo dobro glasbo<<, ki vsebuje tudi pesem skupine na kateri >>Delfina<<. Od leta 2010 naprej avtor deluje na samostojnih glasbenih projektih s področja gledališča in filma.

glej.si <http://glej.si/dogodki/drugi-dogodki/131/101> /
facebook<https://www.facebook.com/event.php?eid=289223327768907>/
soundcloud <http://www.soundcloud.com/laren>*

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.