Dubzilla v ponedeljek v Channel Zero predstavljajo prvenec

Dubzilla v ponedeljek v Channel Zero predstavljajo prvenec

Dubzilla v ponedeljek v Channel Zero predstavljajo prvenec

Zgodilo se je že davnega leta 2006 nekje v Podgurju, južno od reke Krke in severno od Gorjancev. Luč sveta je ugledala zasedba Dubzilla, v prvih nič hudega slutečih ušesih pa je zadonel „podgurski dub“!

Izvorna podstat zasedbe Dubzilla je opojen dub in reggae tradicija, vendar pa se ti prežemata s številnimi žanri, od bolj trendovskih plesnih elektronskih praks do rocka, post rocka, semplinga in gramofonskih diverzij. Vse skupaj pa se zliva v drzen „podgurski dub“. Na prvencu Dubzilla – Dubzilla (2011, Založba Radia Študent – ZARŠ) zabeležena inštrumentalna dub glasba ima več drugih primesi, stilov kot so rock, electro in trip hop. Vključuje pa tudi elemente jugoslovanske zapuščine ljudske glasbe in izročil. Posamezne skladbe zasedbe Dubzilla so do sedaj ostale ujete na kompilacijah Klubski maraton 2008(2008, Založba Radia Študent – ZARŠ) in Frajtondub-2011-01 (2011, KIBLA – ToX).

Prvo slovensko živo dub zasedbo in njen prvi dolgometražni glasbeni zapis  pa lahko preverite na promocijskem koncertu v klubu Channel Zero 21. novembra ob 22.00.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.