Dihurčkov prihajajoči paket peklenske glasbe

Dihurčkov prihajajoči paket peklenske glasbe

Dihurčkov prihajajoči paket peklenske glasbe

Dirty Skunks sta za vas znova nanizala imena, ki se ponašajo s kvaliteto in pronicljivo glasbeno izkušnjo.

11. december je dan, ko bodo v Sloveniji končno nastopili ameriški progresivneži Cynic, bend, ki ga še danes štejemo kot enega izmed 4 največjih progresivnežev death metal scene devetdesetih. A Cynic so od takrat prepotovali dolgo pot, posamezni člani skupine pa so se v dobrih 23 letih od prvih demo posnetkov znašli na raznih glasbenih, a zanimivih poteh. Pred tem so ne samo izdali vrhunski album Focus, ampak tudi igrali v Deat…h, Atheist in še kje. Njihova glasba je v zgodnjih devetdesetih bila preveč napredna za tisti čas, zato so se podali po poteh drugih glasbenih pokrajin (Aeon Spoke, Gordian Knot in še kaj) ali pa so svoje znanje začeli posredovati študentom na prestižni ameriški univerzi Berkeley. Okrog leta 2006 so prišli nazaj na sceno in po koncertnih nastopih posneli album Traced In Air, ki se precej razlikuje od svojega predhodnika, a je vseeno neverjeten. Sledil je še EP Re-Traced, zdaj je pred vrati nov EP, pa končno tudi nastop v Sloveniji. Z njimi bosta nastopili še Chimp Spanner in Hypno5e.

Marca drugo leto pa bo Ljubljano zasedla ubijalska tehnika. Ne tehnologija, saj ne pridejo Voivod, ampak tehnika, ker pridejo štiri prominentna imena moderne tehnične death metal scene. 22. marec 2012 bo torej ”judgement day”, kot so rekli v filmu Terminator. Glavni obraz bodo kazali nemški Obscura, ki so predvsem s ploščama Omnivium in Cosmogenesis zapolnili praznino, ki so jo pustili njihovi sodržavljani Necrophagist, iz vrst katerih sta v Obs…curo prestopila bobnar Hannes Grossmann in kitarist Christian Muenzner, ki danes med drugim sodelujeta tudi z Blotted Science in Spawn Of Possession. Obscura so se v Sloveniji in drugod po svetu že izkazali z zahtevnimi in brutalnimi ritmi, bogatimi basovskimi pasažami in neverjetnimi kitarskimi vragolijami, ki – vsi skupaj – tvorijo neverjetno nalezljive kompozicije. Vrhunsko. Prej omenjeni Spawn Of Possession iz Švedske se vračajo po dolgoletni odsotnosti, okrepljeni z novimi člani, svežimi idejami in podporo založbe Relapse. S. O. P. so postali slavni predvsem z albumomoma Cabinet in Noctambulant, katera karakterizirajo izjemno tehnične brutal death metal kompozicije v duhu Deeds Of Flesh, Necrophagist, Odious Mortem ipd. V Evropi skorajda nimajo primerjave, v svojih vrstah pa med drugim skrivajo prej omenjenega kitarista Muenznerja in basista Erlanda Caspersena, ki je svoje virtuozne prste posodil tudi Deeds Of Flesh, Vile in mnogim, mnogim drugim! Iz Francije se bodo predstavili Gorod, ki so del novejše francoske ekstremne scene, v kateri se najdejo (ali pa so se nekoč našli) še Benighted, Scarve, Yrkoon, vse skupaj pa je verjetno najbolj označila Gojira. Gorod so hitri, brutalni, vznemirljivi in izredno energični, za sabo ne puščajo niti trupel, ampak zgolj prah uničenja. Koncert pa bodo odprli nizozemski Exivious, progresivni metalci, ki se lahko pohvalijo tudi z nekdanjima članoma kultne ameriške progresivne metal zasedbe Cynic, ki sta svoje ime pustila na plošči Traced In Air, ter z bobnarjem zasedbe Textures, ki je letos bil razglašen za enega najboljših bobnarjev v Evropi.

To pa ni vse, da vam bodo denarnice malce bolj hvaležne, sta Dirty Skunks pripravila poseben paket cenejših vstopnic, če kupite skupaj karte za oba dogodka.

Več na:
http://www.on-parole.com/shop/en/tickets/32356-cynic-obscura-ljubljana-ticket-pack.html
http://www.dirtyskunks.org/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.