Cel Cirkus s TBF-ji

TBF_151111_02

Ljubljana / Cirkus
15. 11. 2011

Potem ko se je prejšnji teden pompozno odprl nov klub Cirkus, smo na vrsto za ogled njegove notranjosti prišli tudi ljubitelji malo drugačne glasbe, obiskali so ga namreč splitski veseljaki TBF, ki so se predstavili z novim repertoarjem z albuma Pistaccio Metallic.

Sama plošča me od puslušanju doma ni preveč prepričala, vendar so Splitčani dokazali, da so skupina z odličnim nastopom v živo, saj komadi zvenijo tako mnogo boljše kot na albumu. Predvsem tisti, ki so na njem bolj popovsko obarvani, saj jim na odru predvsem instrumentalisti dodajo mnogo več organskosti in grobosti. Bend, ki nastopa v tej postavi že od izdaje Maxon Universal, je odlično uigran, pozna se jim že dolga odrska kilometrina. Prav vsi so v odlični kondiciji, tako instrumentalisti kot tudi vsi trije vokalisti.

Začeli so počasi s pesmijo Tragični junak, ki je uvodna tudi na novem albumu, in nadaljevali s Tobogan in Esej z albuma Maxon Universala. Z njega se je na repertoarju znašlo največ komadov, kar morda potrjuje to, da je bil to njihov naboljši album do sedaj. Atmosfera se je vnela z bolj rock izvedbo Malo san maka in se prevesila v predstavljanje materijala z novega albuma – Pozitivan stav, Vrag, San, Spin doktor, Grad spava. Pokazalo se je, da je občinstvo močan člen koncerta, saj se je npr. komad Dalmatino, ki na albumu zveni slabše, s sodelovanjem vseh prisotnih izkazal za pravi potencialni hit. Ta status sta že dosegla komada Mater in Veseljko, ki sta publiko zvabila bližje odra in z bendom skupaj zapela. Po komadu Smak svita so nastopajoči zapustili oder, vendar v dodatku vseeno ponudili še starejše hite Bog i zemljani, Život je lijep, Genije in Fantastična, pri čemer pa sem pogrešal Nostalgična in Guzice i sise.

Kljub temu smo lahko s koncertom zelo zadovoljni, saj so TBF res band, ki s svojim humornim in sproščenim nastopom polepšajo še tako meglen ljubljanski večer. Tudi novi Cirkus se je pokazal kot prostor, ki ima odličen potencijal za koncerte in partyje; ker se zdi, da se glede programa še malce lovijo, upam, da bodo nadaljevali s podobnimi koncerti, s čemer bo Ljubljana dobila še en spodoben prostor za žur. Duhamornih beznic za ožemanje denarnic tipa Top in Bachus imamo namreč že dovolj.

Tekst: Miha Šalej
Foto: Uš

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: ,