‘Mylo Xyloto’ podira rekorde!

‘Mylo Xyloto’ podira rekorde!

‘Mylo Xyloto’ podira rekorde!

‘Mylo Xyloto’, tretji studijski album skupine Coldplay, ki je na prodajne police prišel konec oktobra, že v prvih tednih po izidu ruši rekorde. Ob izidu je na britanski lestvici najbolje prodajanih albumov in na lestvici Billboard 200 zasedel prvo mesto! Album je na prvem mestu v 28 državah na svetu, med njimi je tudi Slovenija.

‘Mylo Xyloto’ pa je podrl tudi rekord najbolj prodajanega albuma v prvem tednu po izidu v spletni trgovini iTunes širom sveta. Coldplayi so leta 2008 z izidom albuma ‘Viva la Vida’postavili mejnik, ki ga je novi album že presegel! Izid novega albuma je skupina obeležila in proslavila s koncertom ‘American Express Unstaged‘ v Madridu, ki je potekal v znani arena za bikoborbe Plaza de Toros de Las Ventas. Spektakel je zabeležil več kot 19 milijonov prenosov.

Coldplayi – v sestavi Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion in Chris Martin – so prodali že več kot 50 milijonov albumov po vsem svetu in osvojili številne nagrade, med drugim tudi 7 grammyjev, 6 nagrad Brit in 4 MTV Video Music Awards. Njihov zadnji album ‘Viva la Vida’ je prvo mesto na lestvici zasedel kar v 36 državah, vključno z Veliko Britanijo in ZDA, ter postal najbolje prodajan album leta 2008. V zadnjih mesecih pred izidom albuma ‘Mylo Xyloto’ pa so Coldplayi nastopili na številnih festivalih, med drugim tudi v ZDA – Lollapalooza v Chicagu, Austin City Limits Festival, the iHeart Radio Music Festival v Las Vegasu in Atlanta’s Music Midtown.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.