V Slovenijo se vračajo Nightwish

V Slovenijo se vračajo Nightwish

V Slovenijo se vračajo Nightwish

V podporo najnovejšemu albumu, Imaginaerum, se bodo odpravili na evropsko turnejo, kjer bodo obiskali tudi Slovenijo, in sicer 8. maja 2012 v ljubljanskih Križankah.
Skupino zaznamuje ena najbolj turbolentnih zamenjav sedaj bivše pevke Tarje Turunen, s pevko Anette Olzon, ki je leta 2007 učvrstila zasedbo Nightwish in zablestela kot najbolj vplivna simfonična »power« metal skupina vseh časov.

Člani:
• Anette Olzon – vokal
• Tuomas Holopainen – klaviature in glavni pisec pesmi
• Emppu Vuorinen – kitara
• Marco Hietala – bass, vokal
• Jukka Nevalainen – bobni

Vsaka plošča v njhovi diskografiji se lahko pohvali z več milijoni prodanih enot po celem svetu in 2. decembra 2011 bodo na založbi Nuclear Blast izdali njihov 7. studijski album z naslovom Imaginaerum. Ta je še pred izidom požel neverjetne recenzije vseh vodilnih glasbenih revij in po predprodajah se z Imaginaerum-om lahko nadejajo še ene uspešnice

”Bomabastična zadeva! Vsebuje vsaj dve mojstrovini, najmanj kompleksno vendar zelo nalezljivo. Najbrž potrebuje več kot eno poslušanje da bi dojeli esenco; vendar ko je dojeta, se usede globoko v dušo.”
METAL HAMMER (I)

”Popolna glasba za prihajajoči istoimenski film!“
METAL MANIAC (I).

Skupina Nightwish je Slovenijo že obiskala. Leta 2005 so razprodali ljubljanske Križanke in potem to ponovili leta 2008 v ljubljanski Hali Tivoli. In sedaj, 4 leta kasneje (8. Maj 2012), bodo zopet obiskali Križanke, in če smo se kaj naučili iz prejšnjih let je, da si vstopnice zagotovimo že v predprodaji, ki pa se začne 5. 10. 2011.

www.nightwish.com
www.nuclearblast.de

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.