Trash Candy – What´s Your Story?

Trash Candy - What´s Your Story?

Trash Candy – What´s Your Story?

2011, samozaložba 

Udarili so s pesmijo Dance, ki je všečna, lahko poslušljiva in silno nalezljiva slovenska pop/punkrock skladbica. Zanjo so posneli tudi videospot, ki na kanalu Youtube beleži preko 12.000 klikov, kar je za novincne na naši glasbeni sceni dobro. Postane pa ob poslušanju prvenca Trash Candy What´s Your Story? jasno, da je Dance, kot že sam naslov pove, najbolj plesni in udarni komad na celotni plošči, zato je tudi povsem razumljivo, da so to skladbo izbrali za prvi single. Popovsko sladki in uporniško punkovski, kakor sami sebe opisujejo, so Trash Candy ustvarili zelo poslušljiv izdelek desetih oz. dvanajstih skladb. Če ste si album potegnili z interneta, brezplačno so ga ponujali tudi na strani MTV-ja, lahko prisluhnete desetim skladbam, če pa ste si vendarle kupili ploščo, se na njej nahajata dodatni skladbi, in sicer I Wonder in Kamna, ki je edina odpeta v slovenskem jeziku.

Zasedba Trash Candy je klasična; dve kitari (Jernej, Martin), bas kitara in backvokali (Tine), bobni (Niko), vokal (Pija) in tako kot je »pričakovana« sestava, je tudi njihov prvenec brez velikih presenečenj in presežkov. Melodije niso zapletene, sledijo enostavni formuli poslušljivega pop/punkrocka, za katerega je značilno, da melodije zlahka ostanejo v spominu in si jo nezavedno požvižgavate ob čakanju na zeleno luč na semaforju. Na tem mestu pa je potrebno vseeno izpostaviti zelo prijeten Pijin vokal in dobro izgovorjavo angleških besedil. Čeprav vas plošča ne bo »sezula«, pa je zelo pozitivno, da imamo (končno) na slovenski sceni zasedbo, ki preigrava poslušljive pop/punkrock komade, ki so namenjeni predvsem mladini, in ti lahko brez slabe vesti mirno na svojih ipodih nadomestijo razne Avril Lavigne z domačimi Trash Candy. Nihče jim ne bo zameril. V stilu poslušljivosti pa so tudi besedila, v katerih boste zaman iskali globlje stavčne zveze in življenjske filozofije, a mogoče ravno zaradi tega pojejo v angleščini. In tudi današnja mladina v nekaterih regijah v materni jezik vpleta angleške besede, da je babic najbrž kar groza. Ravno ti najstniki pa so, sodeč po prvencu, njihova ciljna publika. Roko na srce, pa bi se tudi v prevodu nekoliko smešno slišalo hočem le plesat in veliko bolj »frajersko« izpade I just wanna dance.

Plošča je tudi produkcijsko dobro posneta, kar jo dela še bolj poslušljivo. V prid Trash Candy govori tudi, da se je končno nekdo odločil za glasbo brez kompliciranja, pretkano z mladostno svežino, to pa je formula, ki že dolgo časa vžge v svetu (predvsem pri najstnikih). Moderno tudi svoje fane nagovarjajo preko Facebooka in Twitterja. Nedvomno ima zasedba še ogromno potenciala in prostora da zraste, a za prvenec so izdali kar soliden izdelek, ki vam bo všeč, predvsem če ste pristaši tovrstne glasbe.

Katarina Trstenjak

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.