Orkestar na 22. LIFF-u

Orkestar na 22. LIFF-u

Orkestar na 22. LIFF-u

Ena izmed atrakcij 22. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala – LIFFe

Film "Orkestar", režiserja Pjera Žalice, bo uradno slovensko premiero doživel na letošnjem LIFFEu. Projekcija filma bo v petek, 11.11.2011 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Organizatorji pričakujejo prihod številnih akterjev omenjenega filma, med drugim so udeležbo napovedali Milan Kučan, Branko Ðurić, Robert Pešut – Magnifico, Marcel Stefančič, Robert Boterij, Vito Taufer, Jani Novak (Laibach) in Roman Uranjek, ki so s sodelovanjem zaznamovali film, kakor tudi številni drugi gostje iz kulturnega in javnega življenja Slovenije.

Film “Orkestar” je na 17. Sarajevo Film Festivalu zabeležil rekordno gledanost z več kot 10.000 gledalci. Na nedavnem zagrebškem Film Festivalu so organizatorji v program uvrstili še dodatne tri projekcije, veliko zanimanje za ogled filma pa vlada tudi v Ljubljani.

Pjer Žalica je o filmu dejal: »To je film o intimnem potovanju skozi čas, ko smo preživljali težke in prijetne trenutke. Zborna skladba o ambientu in okoliščinah, ki dušijo glas v grlu, a moramo živeti in prepevati… Zato to ni zgodba o slabih trenutkih, temveč zgodba o dobrih ljudeh. O ljudeh, ki tudi v najtežjih okoliščinah najdejo moč in spodbudo za kreativno delovanje ter vero v boljši jutri.«


Gre za svojevrsten dokument o fascinantni 25-letni karieri Saše Lošića in sarajevske skupine ‘’Plavi Orkestar’’, ki zaznamuje eno obdobje in eno generacijo, ki je preživela menjavo vrednostnega sistema, a kljub temu ostala zvesta sama sebi. ”Orkestar” je film o optimizmu, moči in neuničljivosti talenta, prijateljstvu in glasbi.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.