Njih 7 kot Us3 v Kinu Šiška

2

2

Ljubljana / Kino Šiška
27. 10. 2011
Vstopnina: 14,40 / 18 / 20 €

V sklopu turneje ob ravnokar izdanem albumu Lie, Cheat & Steal smo v presenetljivo prazni, a še vedno dovolj polni, dvorani Kino Šiške videli kolektiv Us3. Podobno kot še nekatere zasedbe, je Us3 fluidna tvorba odličnih glasbenikov in skoraj vsakič drugih Mcjev, ki so zbrani okoli producenta in idejnega vodje Geoffa Wilksinsona.

Sedem nastopajočih, napovedanih je bilo osem, a naj bi eden doživel manjšo nezgodo, je na oder stopilo ob 22h, po uvodnem ogrevanju domačih DJ Borke in DJ Bakta. Začeli so z novejšimi komadi, bolj kot jazzy in funky so prevladovali hiphop, celo soul, r’n’b, brazilski in latino ritmi. Kljub avtentičnosti, Oveous Maximus, eden izmed obeh MCjev, je iz Puerto Rica, so me na trenutke bolj spominjali na Orishas kot na zlate čase kolektiva Us3. In ti so bili v prvi polovici 90ih. Njihova prva in nedvomno največja uspešnica Cantaloop (Flip Fantasia) je prišla na vrsto v sredini koncerta, a za moj okus premalo udarno. Sledila je bolj „groovy groovy jazzy funky“ polovica koncerta. Izurjeni instrumentalisti so se tekom nastopa izkazali v solo trenutkih, tako električen bas, klaviature, trobentač in saksofonist. Najbolj vizualno interesanten je bil v svojem solo momentu DJ, med drugim je celo stal na mešalki, vseskozi pa je skrbel za dobro semplanje. Drugi MC, reper Akil Dasan, pa je postregel z breakdance vložkom.

„Us3 je band moje mladosti!“ je razlagal nekdo poleg mene in zadovoljno gruval, tako kot večina dvorane. Vzdušje je bilo dobro, komunikacija med publiko in nastopajočimi je stekla, manjkal pa je presežek, ki smo ga morda nekateri pričakovali. Žur se je nadaljeval v spodnjem preddverju z domačimi sukalci plošč.

Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: 1-14 Jurij Bizjak
15-20 Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: