Napovedujemo The Hillbilly Moon Explosion

Napovedujemo The Hillbilly Moon Explosion

Napovedujemo The Hillbilly Moon Explosion

Štiričlanski band, kjer si vokal izmenjujeta Emanuela Hutter in Oliver Baroni, je pomešal vse stile zgodnjega rock ‘n’ rolla (doo wop, rockabilly, country, garažni rock’n’roll, surf rock) in zvok ženskih skupin izpod produkcijske taktirke Phila Spectorja, jim dodal surovost in energičnost punka ter jih zapakiral v svojevrsten rock’n’roll.

Ime The Hillbilly Moon Explosion je nastalo, ko sta svoje interese združila angleški izgnanec Oliver Baroni, prej član banda Hillbilly Headhunters, in italijanska švicarka, kantavtorica projekta MD Moon, Emanuela Hutter. Po razpustitvi Hillbilly Headhunters se je Oliver odločil, da bo počel to, kar počne najbolje – vodil band, ki “res zažiga”. Začel je lov na dostojno ime. Bogsigavedi s kakšno neumnostjo bi prišel ven, če ne bi Emanuela predlagala, da bi združila imeni prejšnih bandov, v katera sta oba vložila veliko trdega dela, in poimenovala band The Hilbilly Moon Explosion!

The Hillbilly Moon Explosion: 18. novembra v ljubljanskem Orto Baru!

INFO
Oliverjev prvi korak je bil obisk Star Track Studijev, kjer so konec leta 1998 posneli prve štiri demo skladbe. Takrat so zasedbo sestavljali Oliver, nekdanji MD Moon in Happysad, bobnar AAD Hollander in bivši kitarist skupine Hillbilly Headhunters Pat Matteo. Emanuela je bila takrat še vezana na solo projekt. Posnetki so bili velik uspeh in dve pesmi sta bili kasneje uvrščeni na prvenec Introducing The Hillbilly Moon Explosion.

In potem, minute za tem, ko so dobili ponudbo za prvi koncert, se je Pat odločil, da zapusti band. HME so takoj našli novega kitarista v obliki Patricka Geserja, novega fanta iz lokalne trgovine kitar. Konec 1999 je bilo za njimi že kar nekaj nastopov in The Hillbilly Moon Explosion so si pridobili renome najbolj vročega rock’n’roll banda v mestu. Konec leta 2000 je band koncertiral po celi Švici in ​​ medtem so, ko jim je to dopuščal čas, snemali v Star Track Studijih, česar rezultat je njihov prej omenjeni prvenec, ki je izšel leta 2002 na vinilni plošči in zgoščenki. Po AAD Hollanderju je bilo vedno veliko povpraševanja, tako za studijskega kot live bobnarja, zato je vsake toliko časa odšel na turnejo z drugim bandom. The Hillbilly Moon Explosion so tako morali pogosto igrati z nadomestnim bobnarjem, zato se je AAD konec leta 2001 odločil, da bobnanje pri The Hillbilly Moon Explosion obesi na klin. Nadomestni bobnar Luke Weyermann je zasedel njegovo mesto in postal stalni član skupine.

Bourgeois Baby, njihov drugi album, je bil izdan v letu 2004 in doživel veliko uspešnih kritik. The Hillbilly Moon Explosion so se pogumno odpravili na turnejo in igrali po celi Evropi. Ustvarili so si močno bazo zvestih fanov, v zahvalo katerim so leta 2005 izdali s tisočimi kosi omejno naklado mini allbuma By Popular Demand – Basement Tapes 1999-2005.

Medtem je izšla tudi zbirka skladb pod naslovom Raw Deal. Leta 2004 je band zapustil še Patrick in njegovo mesto je zasedel Duncan James. The Hillbilly Moon Explosion pa so še vedno ostali zvesti Rock’n’Rollu. Leta 2006 je tako izšla že peta plošča skupine “All Grown Up”, ki je poleg nekaj priredb, kot sta “Tornado” (the Jiants) in naslovna “All Grown Up” (The Crystals), vsebovala “Walk Italian”, Live The Life”, “Need You To Stay” in druge avtorske skladbe, ki so z bliskovito hitrostjo postale hiti. Bend je postal tako velik, da so jih povabili, da bi nastopili kot predstavniki Švice na Evroviziji, kar so zavrnili. Sledili so nastopi v mnogih TV oddajah, turneja z Jeffom Beckom in vrhunec, ki so ga doživeli z nastopom v legendarni pariški Olympii. Single “My Love For Evermore” je napovedal novi album “Buy, Beg or Steal”. Temačni duet so posneli skupaj s frontmanom in pevcem legendarne psychobilly skupine Demented Are Go!. Druga stran singla je bila skladba, ki je bila v osemdesetih hit skupine Orchestra Manouvers in the Dark “Enola Gay”. V treh dneh pa so posneli tudi video v stilu “Bonnie in Clyde”. Album je bil posnet v londonskem studiu Goldtop v Camdenu, njegov producent pa je Greg Townson, član ameriških The Hi-Risers. Album je pred kratkim izšel tudi na vinilki.

www.facebook.com/hillbillymoonexplosion / www.hillbillymoon.com

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.