Jure Ivanušič predstavlja Srce v kovčku

Jure Ivanušič predstavlja Srce v kovčku

Jure Ivanušič predstavlja Srce v kovčku

Z velikim ponosom pošiljamo v medije prvo skladbo z naslovom NASLEDNJI ( Au suivand) projekta SRCE V KOVČKU. Jure Ivanušič in skupina NORDunk tako najavljajo izid CD plošče, ki bo izšla meseca novembra pri založbi CELINKA. Na zgoščenki bo 16 skladb svetovnega belgijskega umetnika Jacquesa Brela. Jure Ivanušič je njegove tekste prevedel v slovenščino, skupaj s skupino NORDunk pa skladbe preoblekel v novo zvočno podobo. Odločitev za snemanje plošče je padla ob nastanku predstave SRCE V KOVČKU. Glasbeno – gledališki projekt je bil prvič premierno izveden na Festivalu LENT leta 2008.

Jure Ivanušič in skupina NORDunk so ves material za zgoščenko posneli v glasbenem studiu MELOPOJA skupaj s tonskim tehnikom Boštjanom Podlesnikom julija 2009. Obdelava posnetega materiala in končna oblika zvoka pa je delo kitarista projekta Simona Šimata.

Naj vas ob tem tudi povabimo na promocijo CD plošče v Lutkovno gledališče Maribor. Celotna izvedba predstave in promocija zgoščenke bo v soboto, 12. novembra 2011 ob 20.00 uri.

O PROJEKTU:
Pred dobrim desetletjem so Jure Ivanušič in skupina NORDunk pripravili skupni projekt z naslovom ”Bil sem ti blizu”. V slovenskem glasbenem prostoru je odmeval zaradi novega pristopa t. i. glasbeno-gledaliških predstav, ki temeljijo na povezovanju glasbe in teksta, ter tako na teatralen način ustvarjajo ozračje, v katerem lahko vsak obiskovalec najde svoje misli, svoje sanje in kanček sebe.

”SRCE V KOVČKU” je produkt odličnega tandema Ivanušič–NORDunk. Navdih za gradnjo projekta je svetovno znani pesnik, skladatelj, igralec, režiser in velikan svetovne glasbene umetnosti – JACQUES BREL. Za seboj je pustil obsežno avtorsko delo, ki v svoji veličini prinaša na plano vse svetovne, družbene in življenjske probleme, s katerimi se posameznik srečuje na svoji življenjski poti. Največjo izpoved svoje duše in srca je Brel doživljal ob svojih skladbah, skozi katere se je z lahkoto prilagodil prav vsaki zgodbi. Brelova uglasbena poezija je manifestacija njegovega notranjega trpljenja, bolečin in neizživetih sanj.

Jure Ivanušič je Brelove skladbe prevedel v slovenščino in jih z odličnim tekstom povezal v enourno glasbeno gledališko dogajanje, v katerem spoznamo življenje Jacquesa Brela. Skozi predstavo spoznavamo njegovo življenjsko pot, ki ga je pripeljala do snovanja sugestivne poezije, ta pa mu je dala pečat večnosti, neumrljivosti in svetovne slave.

IZVAJALCI:
Jure Ivanušič vokal, klavir
Bojan logar klarinet, saksofon
Ciril Sem bobni, tolkala
Gregor Antauer klaviature, hammond
Simon Šimat kitara
Andrej Antauer bas kitara
Tomaž Marčič (k. g.) harmonika

Projekt, zasnovan z odlično ekipo in najboljšim interpretom je pred Vami. Dovolite si pogledati v svet večnih melodij, neodkritih sanj, magičnih trenutkov in pretresljive zgodbe svetovnega umetnika.

Rade Šerbedžija: ”Odličan i vrlo lijep CD.”

Nigel Osborne: ”Slightly different and yet credible approach to Brel, a fantastic CD!”

Arsen Dedić: ”Čestitke!”

Več o projektu najdete na www.srcevkovcku.com !

Mitja Ritlop

[email protected]

+386 40 582 214

MUSICOLORS – music, events, design & media, marketing

www.musicolors.si

PDF to Word

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.