Iwrestledabearonce – Ruining It For Everyone

Iwrestledabearonce - Ruining It For Everyone

Iwrestledabearonce – Ruining It For Everyone

2011, Century Media / Dallas

V bistvu postane po poslušanju pričujočega ploščka jasno, da je o ameriških odpuljencih Iwrestledabearonce (IWABO) in njihovem drugem polnopravnem izdelku veliko možno razbrati že z malce globljo analizo ovitka plošče in imena skupine. Tako kot besede imena so namreč tudi razne in mnogotere glasbene zvrsti, ki jih IWABO združujejo v svojem kotlu, skupaj nametane naključno, a se za muzikaličnim kaosom le skriva nekaj več, v na prvi pogled nesmiselno nanizanih črkah pa se pojavi (bolj ali manj) smiselno ime zasedbe.

Nadalje, čeprav se v enajstih komadih prepleta vse možno, vključno s preprostimi punk riffi, sproščujočo chill-out elektroniko, sanjavimi post-rock vložki, topotajočimi dubstep udarci in celo zborovskim petjem, je vse skupaj zapakirano v ogrodje neusmiljenega grindcora, divjega, surovega in rahlo absurdnega, tako kot ravsanje z medvedom. Podpisani pod izdelek pri tem kot nekakšni nori znanstveniki, genialni v svoji nekonvencionalnosti, svoje delo opravijo več kot zadovoljivo, kar v tovrstni zmešnjavi zagotovo ni lahko opravilo, stično točko z realnostjo pa vseskozi nudi na trenutke besneča, na trenutke mila vokalistka. In nenazadnje, tako kot črviva rojstnodnevna torta, ki vabi z naslovke Ruining It For Everyone, je končni izdelek na prvi pogled oziroma posluh morda odvračajoč, vendar je v svoji osnovi še vedno izjemno okusen.

No, kljub napisanemu to vsekakor ni plošček, ki ga gre soditi po platnicah, a tudi ni plošček, katerega kompleksnost bi se dalo opisati z uglednim številom besed. Najbolje, da mu priložnost za dokazilo nudite sami, in če vam uspe zatreti začetno obračanje soničnega želodca, boste več kot nagrajeni.

Daniel Sheppard

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.