Danes v Aritmiji

Danes v Aritmiji

Danes v Aritmiji

V EKG pregledu aktualnih dogodkov izpostavljamo Red Five Point Star, ki so odleteli na turnejo čez lužo kjer izide njihov novi album, med tem ko so Leeloojamais izid svojega v živo pospremili kar doma. Predstavil se nam je ameriški grind death metal dvojček kalifornijskih Exhumed in koloradskih Cephalic Carnage z brežiškimi death-grinderji Dickless Tracy, slišali pa smo tudi madžarske hardcore – metal zabavljače Superbutt z domačo predskupino Dead Dildo Drome. Tist Dan V Tednu si bodo zapomnili zbrani na koncertu Big Foot Mame, ki so glasno obeležili izid dokumentarnega filma o svojem 20-letnem rolanju po domači rock sceni.

9. izvedba Kantfesta nam je ob domačih kantavtorjih postregla tudi s posebnim gostom – legendo rock glasbe Hrvaške in ex-Juge Dragom Mlinarcem. K Mihi pa je na zagovor sedla edina že uveljavljena ženska predstavnica kantavtorstva doma, Ksenija Jus.

Luka razmišlja o vlogi grungea in njegovem preporodu danes. Bili smo namreč na koncertu legend iz Chichaga – glasbenih nekonformistov in botrov grungea – The Melvins, grunge izročilo pri nas pa obuja mlad goriški band Sunshine Trip, ki je v samozaložbi izdal odličen prvenec.

V nagradni igri opozarjamo na koncert The Reverend Peyton’s Big Damn Band, ki 10.11. odpira vrata letošnjega FV festivala, ponujamo vroč album Coldplay ‘Mylo Xyloto’ in ker imamo ob nedavni ponovni izdaji dveh posthumnih live albumov ‘Jimi Hendrix Experience Live at Winterland’ in ‘Hendrix in the West’ za konec oddaje pripravljen daljši prispevek o rock legendi Jimiju Hendrixu, si s pravilnim odgovorom lahko prislužite tudi ogled Jimijeve najboljše evropske tribute različice Are You Experienced?, ki novembra prihaja v Ljubljano.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.