Backstage – 10. obletnica delovanja

Backstage - 10. obletnica delovanja

Backstage – 10. obletnica delovanja

Ljubljanski punk-rock kvartet Backstage, ki je svoje začetke štartal v zaodrju Gale Hale na Metelkovi in si posledično tudi nadel takšno ime, praznuje okroglo deseto obletnico svojega delovanja. Kljub temu, da je skupina zamenjala kar nekaj članov, še vedno delujejo tako kot je treba – zabavno in udarno.

Ob omenjeni obletnici bodo koncertirali v *Gali Hali* na Metelkovi in sicer v *petek, 21. oktobra* letos. Oder si bodo z njimi delili še eni pankrokerji in sicer B.T.K. iz Ivančne Gorice, za vstopnico pa boste odšteli le 5 EUR.

Backstage so nase opozorili najprej leta 2003, ko so v sodelovanju z Mitjo Okornom posneli videospot za pesem Misel nate. Poleg evropskih turnej in slovenskega razdevičenja Južnoafriške Republike so se kot edina slovenska zasedba predstavili na avstrijskem festivalu Aerodrome, iz katerega je zrasel gigant Nova Rock. Izdali so tri studijske plošče ter eno posneto v živo. Zadnjo studijsko ploščo s pomenljivim naslovom Independent so izdali lansko leto pri založbi Kapa Records.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.