Prisluh™: Moonlee Records izdal debitantsko ploščo zagrebških post-rockerjev Storms

Prisluh™: Moonlee Records izdal debitantsko ploščo zagrebških post-rockerjev Storms

Prisluh™: Moonlee Records izdal debitantsko ploščo zagrebških post-rockerjev Storms

Zagrebški post-rockerji Storms so včeraj za domačo neodvisno glasbeno založbo Moonlee Records izdali svoj prvenec preprosto poimenovan We Are Storms. Novo ploščo bodo Storms premierno predstavili na promocijskem koncertu, ki bo v četrtek, 15. septemba, v Menzi pri koritu v Ljubljani.

Storms so nastali na pogorišču skupine Don’t Mess With Texas, saj so trije ustanovni člani preprosto nadaljevali z delom. Tudi Stormas bistveno zaznamuje instrumentalni post-rock, ki je prežet s sanjavimi melodijami in emocionalnimi prevrati, frenetičnimi kitarami in pumpajočimi basovskimi rifi, vse to pa zaokrožuje bučna atmosferika ter odprti bobnarski ritmi, ki iz ozadja upravljajo njihove pesmi. Za skupino so značilni energični in neposredni komadi, ki zadanejo direktno v glavo. Pred seboj imamo torej dinamičen post rock brez neskončnih uvodov in dolgočasnih pasaž, ki ne vodijo nikamor. Če vam je všeč novi album škotskih Mogwai, potem boste najverjetneje vijugali svoje telo in uživali tudi ob poslušanju Storms.

 

Prvenec We Are Storms je izšel za domačo neodvisno glasbeno založbo Moonlee Records, in sicer izključno v vinilnem 12” formatu, pri čemer je skupina sama ročno odtisnila ovitke plošče. DIY.

Storms bodo svojo novo ploščo bodo premierno predstavili na promocijskem koncertu, ki bo v četrtek, 15. septemba 2011, v Menzi pri koritu v Ljubljani. Na odru jim bodo družbo delali domači Čao Portorož. Ploščo “We Are Storms” bo moč na koncertu nabaviti po zelo ugodni promocijski ceni, kar je le še dodaten razlog za obisk koncerta. 

www.moonleerecords.com  
moonleerecords.bandcamp.com  
www.wearestorms.com

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.