Danes na Metelkovi No Use For a Name ter In-Sane

Danes na Metelkovi No Use For a Name ter In-Sane

Danes na Metelkovi No Use For a Name ter In-Sane

Po uspešno izvedeni prvi ediciji festivala Punk Rock Holiday v Tolminu, ko se je v Sloveniji v štirih dneh zvrstilo zavidljivo število največjih imen punk rocka, se v Ljubljano se vračajo še eni ljubljenci slovenskega občinstva, kalifornijski punk rockerji No Use For A Name.

No Use For A Name so nastali leta 1987 in se s tretjo ploščo The Daily Grind uvrstila med prvoborce kultne neodvisne punk založbe Fat Wreck Chords, ki jo še vedno uspešno vodi njen ustanovitelj Fat Mike iz NOFX. Založba se NUFAN po 15 letih še vedno ni odrekla, saj je pri Fat Wreck lani izšla že njihova deveta plošča The Feel Good Record Of The Year. Kljub temu, da NUFAN ni nikoli uspel triumf, kot na primer NOFX, pa so s konstantnimi izdajami in kvalitetnimi nastopi ostali ena vidnejših ameriških punk zasedb, ki jo zadnja leta dopolnjuje celo kitarist Suicidal Tendencies, bivši kitarist Chris Shifflet pa danes svoje znanje, ki ga je pridobil z NUFAN, izkazuje v zasedbi Foo Fighters.

Mesto predskupine bo tokrat zasedla slovesnka skupina In-Sane. Verjetno najkvalitetnejša slovenska zasedba vseh časov, ki s samosvojo izpeljanko punk rocka redno navdušuje tudi na konstantnih mednarodnih turnejah. In-Sane z nastopom na letnem odru zaključujejo svojo turnejo po Balkanu, hkrati pa napovedujejo tudi svojo prvo turnejo v ZDA, kamor oktorba odhajajo na povabilo enega največjih ameriških punk rock festivalov The Fest, ki se vsako leto odvija v mestu Gainsville na Floridi.

Koncert NUFAN in In-Sane je uradni „After-show“ po festivalu Punk Rock Holiday, tako bodo na koncertu dosegljive preostale dobrote festivala, kot so majice, obeski za ključe, bombažne zapestnice ter broške.

Ljubljana / AKC Metelkova mesto / Letni oder

Vrat: 20:30, koncert ob 21:00

Vstopnina: 15/17/20€

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.