Tinariwen prihajajo v Zagreb

Tinariwen prihajajo v Zagreb

Tinariwen prihajajo v Zagreb

Puščavski rockerji Tinariwen najavljajo izid svojega petega studijskega albuma ‘Tassili’ (V2/ Co-Operative Music), ki v prodajo prihaja z 2. septembrom. Saharski Led Zeppelin, kot jim mnogi pravijo, ustvarjajo fuzijo funka in bluesa, na prihajajočem albumu pa se tuareški glasbeniki vračajo k svojim koreninam, saj so svoje električne instrumente zamenjali z akustičnimi. Njihov zanimiv in edinstven zvok jih je že peljel po poteh od Bamaka do festivala Glastonbury.

Album ‘Tassili’ je bil posnet v alžirski puščavi in seže globoko v sam bit zvoka zasedbe Tinariwen, hkrati pa se simultano odpira svetu, ki ga obkroža. Ta ‘zunanji svet’ na albumu predstavljajo gostujoči indie rockerji in brass sekcija iz New Orleansa; dolgoletni fani banda, Tunde Adebimpe in Kyp Malone iz TV on the Radio in Nels Cline, čarovnik na kitari iz zasedbe Wilco, skupaj z Dirty Dozen Brass Bandom.

Tinariwen bodo v zagrebški Tvornici kulture nastopili 26.9.2011, kjer bodo predstavili tudi skladbe iz albuma ‘Tassili’. Omenjeni koncert je vsekakor prava poslastica zagrebške jesenske klubske sezone.

TVORNICA KULTURE, 26.9.2011

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.