Podaljšan razpis VAL011 – dodatna pojasnila

Podaljšan razpis VAL011 - dodatna pojasnila

Podaljšan razpis VAL011 – dodatna pojasnila

Spoštovani,

ob podaljšanju razpisa VAL011 se, razumljivo, porajajo vprašanja, kaj je s prijavami, ki so prispele na razpis v prvem roku, kako naj ravnajo prijavitelji iz prvega roka, kakšni so novi roki in podobno.

Komisija je po poslušanju ugotovila, da iz dotlej prispelih skladb ne bo mogla sestaviti albuma VAL011, ki bi bil po kakovosti, izvirnosti, prodornosti, aktualnosti enakovreden dosedanjim. Zato je razpis ponovila oziroma podaljšala rok za prijave do 20.9.2011.

Skladbe, ki so bile prijavljene v prvem roku, niso bile ne izbrane ne zavrnjene. Še vedno so del razpisa in pridejo v poštev za izbor. Komisija bo po 20.9.2011 znova izvedla izbor, pri njem bo enakovredno upoštevala skladbe, prispele v obeh rokih. Izbor bo izvedla predvidoma do konca septembra in predvidoma v prvih dneh oktobra objavila izbrane izvajalce. Neizbranim bo gradivo vrnila, kot to določa razpis.

Če komisija tudi potem ne bo v celoti zadovoljna z izborom, bo po svoji presoji k projektu VAL011 povabila nekatere avtorje in izvajalce. Na ta način dobljene skladbe bo dodala izbranim iz obeh rokov razpisa, skupaj bodo objavljene na albumu VAL011. Vendar ni nujno, da se bo ta korak sploh zgodil, komisija upa, da bo v podaljšanem roku razpisa prispelo dovolj dobrih skladb.

S podaljšanjem razpisa se seveda podaljšuje tudi rok za oddajo končnih posnetkov izbranih skladb, to je 20.10.2011.

Ker vse doslej prijavljene skladbe ostajajo del razpisa, jih ni možno umakniti, razen če ima prijavitelj za to zelo utemeljene razloge in podaljšani roki zanj nikakor niso sprejemljivi. Tovrstne zadeve bodo obravnavane posamič, zahteve po umiku morajo biti podane pisno.

Prijavitelji iz prvega roka lahko po svoji presoji prvotno prijavo tudi dopolnijo. Če so medtem posneli boljši posnetek skladbe, ga lahko pošljejo. Če so prijavili le eno skladbo, lahko skladno z razpisom pošljejo še eno. Opozoriti velja tudi, da omejitev razpisa velja za izvajalca, torej največ 2 skladbi enega izvajalca. Če avtorji ustvarjajo za različne izvajalce, lahko seveda pošljejo več prijav z različnimi izvajalci.

Vljudno vabljeni k prijavljanju na razpis VAL011. Hvala za zaupanje. In za dobro glasbo.

Komisija razpisa VAL011 v sestavi Aida Kurtović, Igor Bašin, Jernej Vene, Jure Longyka, Andrej Karoli

PODROBNOSTI RAZPISA NA:
www.rtvslo.si/val202/pages/page/122

—————————–
Obvestilo komisije javnega razpisa Val 011:

Komisija v sestavi Aida Kurtović, Igor Bašin, Jernej Vene, Jure Longyka in Andrej Karoli je mnenja, da je ustreznih skladb, prispelih na javni razpis Val 011 do 15.07.2011, premalo, zato podaljšuje Javni razpis Val 011 do 20.09.2011. Pogoji razpisa so objavljeni na spletnih straneh Vala 202 in MMC RTV Slovenija.

Ljubljana, 17.08.2011
Andrej Karoli

Vljudno vabljeni k sodelovanju, na Valu 202 še vedno hočemo dobro glasbo!

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.