Opomnik: danes koncert Interpol!

Opomnik: danes koncert Interpol!

Opomnik: danes koncert Interpol!

Po odmevnih nastopih na kalifornijskem Coachella festivalu, madžarskem Szigetu ter na festivalih na Slovaškem, Češkem in v Belgiji v ljubljanske Križanke v režiji Kina Šiška prihajajo heroji nove kitarske glasbe, ki jih na tem koncu Evrope še ni bilo. Trenutno tričlanski bend (Paul Banks/vokal, kitara, Daniel Kessler/kitara, Sam Fogarino/bobni) na pričujoči turneji dopolnjujeta še basist Brad Truax (ex Animal Collective) in klaviaturist Brandon Curtis (The Secret Machines).

Interpol so lansko jesen izdali svoj težko pričakovani četrti studijski album, ki so ga poleg obsežnih samostojnih turnej predstavili tudi svetovnemu U2 občinstvu kot predskupina na njihovi lanski turneji. Ljubljanskemu občinstvu ga bodo predstavili skupaj z uspešnicami zdaj že kultnih albumov Turn on the Bright Lights, Antics in Our Love To Admire.

Na rdeči gumb Interpol vročice je pritisnil celo David Lynch, ki je za njihov nedavni nastop na festivalu Coachella pred mesecem dni pripravil ekskluzivno animacijo z naslovom I Touch A Red Button, ki je pospremila izvedbo komada Lights.

Kljub slabšim odzivom na zadnji album skupine je za Interpol značilna ravno močna koncertna energija, ki so jo potrdili tako lani, ko so po Ameriki igrali skupaj z U2 v sklopu 360º turneje, kot tudi na festivalskih nastopih tega poletja. Ne zamudite priložnosti doživeti v živo enega najboljših indie/post-punk bendov sedanjosti!. Najdite Interpol, preden Interpol najde vas!

Cena na dan dogodka: 38 EUR
INTERPOL (NYC), 16.8.2011, ob 20.30, Križanke

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.