Morrissey – Very Best Of Morrissey

Morrissey – Very Best Of Morrissey

Morrissey – Very Best Of Morrissey

2011, Major Minor/EMI / Dallas

Kompilacija Very Best Of Morrissey prinaša presek Morrisseyevega dela njegove solo kariere pod okriljem založbe EMI, od njenega začetka v drugi polovici osemdesetih do sredine devetdesetih. Album se prične s singlom Sunny iz leta 1995. Morrisseyeva glasba je že v času skupine The Smiths bila na meji popa. In tudi v svoji solo karieri Morrissey ni dosti odstopal od tega koncepta. Njegova glasba je bila vedno dovolj slušljiva, da je bila zanimiva za široko spekter poslušalcev, vseeno pa vsebuje nekaj več not, kot jih lahko predela kakšen Rihannin fan.

Morrisseyevo glasbo je težko strpati v klasičen koncept The best of. Skladbe, ki se nahajajo na kompilaciji, tako ponujajo odličen vpogled v njegovo delo vsakemu nepoznavalcu njegove glasbe. Prav tako pa ponuja marsikaj tudi tistim, ki Morrisseyevo glasbo poznajo nekoliko bolje. Dvojna kompilacija na DVDju prinaša video spote skladb, ki so na prvem CDju zapisane v avdio obliki. Tudi dejstvo, da je pri nastajanju kompilacije aktivno sodeloval tudi Morrissey sam, je zagotovilo, da gre za kakovosten izdelek. Morrissey namreč velja kot velik stilist in človek, ki iz rok ne da kar koli. Še posebej zanimiva pa je do sedaj neobjavljena skladba Interlude, ki jo je Morrissey v originalu odpel s skupino Siouxsie Sioux.

Very Best Of Morrissey je torek kompilacija, vredna svojega naziva. Vse skladbe so remasterizirane in ponujajo odličen zvok in dinamiko. Nadgradnja Morrisseyeve glasbe pa so zagotovo vido spoti na priloženem DVDju, ki glasbi dajejo dodatno dimenzijo.

Iztok Rodež

Povezani članki:

Značke: