Hey, hey!

Hey, hey!

Hey, hey!

Dennis  Ferrer, Byblos, Poreč/Hrvaška, 26. avgust 2011, vstopnina: 100Kn, kar znaša približno 15 EUR

Party destinacija tega poletja, kot se je Byblos poimenoval letos, se je za to sezono poslovila. Odločili so se za slovo z bučnim »Hey, hey«, ki je proslavil američana Dennisa Ferrerja, ki ni bil ravno pogosto v naših logih. Enako velja za našo ekipo letos v Byblosu. Vsa leta obstoja Byblosa smo se v Poreč odpravili nekajkrat, to poletje pa smo uspeli ujeti samo closing in moramo priznati, da slednje obžalujemo. 

Glede na to, da se imamo za »Byblos veterane«, se nam je že večkrat zgodilo, da nas je pozdravila zevajoča praznina Byblosovega parkirišča, zato smo tudi tokrat vedeli, da ni razloga za preplah.  Do polnoči, ko smo se odpravili v notranjost prizorišča sicer še vedno ni bilo gneče, ampak se je praznina vztrajno zmanjševala. Začel je Andre Hommen, ki je prijetno ogreval maloštevilne plesalce in postopoma dvigoval tempo z zelo poslušljivim house-om. Dennis Ferrer je stopil za mešalko, ko je klub že deloval prijetno polno in je malce spremenil glasbeno usmeritev, saj je udaril veliko trše. Pogosto je bilo slišati vpliv njegovih techno korenin, a vseeno je Byblos spravil na noge, ko smo vsi prisotni navdušeno vzklikali »Hey, hey« ob zvokih njegovega največjega in še vedno aktualnega hita. Ni razočaral, le pričakovali smo nekaj drugega. Na srečo smo pričakovano tudi dobili, ko je krmilo prevzel Gramophonedzie ki je odvrtel izjemen set. Dobili smo točno tak energičen, melodičen a hkrati zelo dinamičen house, kot ga imamo radi. Na našo veliko nesrečo pa se je v Byblosu ohranila stara navada  preuranjenega zaključevanja partijev in neprijetnega priganjanja  iz kluba in parkirišča. Ob peti uri se je vse ugasnilo in tako se je dogajanje v party destinaciji poletja končalo prehitro in preveč na silo…ampak bomo že preživeli, v naslednji sezoni pa vseeno upamo na opustitev te prakse.

Ob koncu sezone je potrebno potegniti črto in za letos lahko rečemo le to, da bi Byblos lahko obiskali večkrat ter da si želimo, da bi popravili tistih nekaj malenkosti, ki nas motijo že vsa leta. Vsekakor  lahko pohvalimo programsko usmeritev kluba, njegovo estetsko podobo ter pogum za dolgoletno bogatenje precej klavrne poletne scene na tem delu Evrope, za katero upamo, da ostaja party destinacija tudi prihodnje poletje.

 

Tekst: Barbara P.

 

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.