Tom s Plusom

Tom Novy 10

Tom Novy, Plus/Maribor, 8.julij 2011, vstopnina: 8EUR v predprodaji, 10 EUR na dan dogodka, vzdušje: party s plusom

Nekoč je bila Samsara. Maribor je takrat imel pribežališče v katerega smo vedno radi zahajali, ko "drugje ni bilo nič pametnega" in ko so gostili zvezde elektronske scene svetovnega formata. Nato dolgo ni bilo nič in v štajerski prestolnici je vladalo precejšnje mrtvilo, saj razen občasnih dogodkov ni bilo prizorišča, kjer bi "domovala" house glasba. Sedaj je prišel Plus. Bivša Samsara je dobila novo preobleko in koncept, del katerega pa je na srečo ostal house. Tokrat so prvič gostili zveneče ime in seveda nismo smeli manjkati.

Tom Novy je sicer že stari znanec, večino nastopov je opravil z odliko, se pa spomnimo tudi enega, ki je bil precej klavrn, zato je potekala vroča debata ali si zasluži še eno priložnost. Padla je odločitev, da če ne Novy-ju, moramo dati priložnost novemu klubu. Ko smo prišli na prizorišče v precej zgodnjih urah, je kazalo zelo slabo. Dogodek se je začel na ogromni in nadvse prijetni terasi s fantastičnim pogledom na drugi breg Drave, a vendar ni bilo veliko obiskovalcev.

Teraso je ogreval Sid Templer, sicer stalnica mariborske scene in slišali smo predvsem veliko komercialnih, aktualnih hitov. Dogajanje se je počasi preselilo v sam klub, ki je zelo simpatično opremljen. Je sicer veliko manjši od prejšnje Samsare, na prostoru katere se zdaj nahajata dva kluba in sicer že omenjeni Plus, kjer domuje elektronika ter Minus, kjer lahko slišimo vse ostale glasbene zvrsti. Magic Jay nas je ustrezno pripravil na Tomov nastop, a se je energija dvignila še na višji nivo, ko je za mešalko stopil Novy. Očitno odlično razpoložen je odvrtel kot se spodobi in nikakor nam ni žal, da smo se odločili, da mu odpustimo enkratni spodrsljaj. Slišali smo pravi, dinamični in energični house, v katerega je povsem nevsiljivo vpletal tudi svoje hite, kak Oldies Goldies posladek ter celo paleto aktualnih glasbenih izdelkov. Zgledalo je, da je resnično užival in kar nekako mu ni dišalo zapustiti DJ kabine, kar mu štejemo v velik plus. Ob času slovesa je krmilo predal Sidu Templerju, ki pa žal ni uspel parirati navdušujočemu nastopu predhodnika.

Plusov dogodka v Plusu je več, prvi je ta, da so se sploh lotili zadeve in ponovno v Maribor na klubsko sceno pripeljali zveneče ime, drugi je sam kraj in urejenost ter celotni koncept prizorišča, za katerega upamo, da bo enako ali še bolj uspešno, kot njegova predhodnica Samsara, pohvalimo lahko tudi organizacijo in vse ostalo, si pa želimo, da bi na take dogodke uspeli pritegniti še več obiskovalcev, da bi lahko mariborska klubska scena spet zaživela. Plus si je skratka zaslužil en velik plus!

Tekst: Barbara P.

Foto: HausMaus

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.