Življenje v grozljivki – Misfits v Cvetličarni

Happy Ol' McWeasel

Happy Ol’ McWeasel

Ljubljana / Cvetličarna
9. 6. 2011

Kljub temu, da je bil četrtek in se gimnazijcem pouk in matura še nista končali, se je Cvetličarna v upanju na nepozaben koncert ameriških horror punkerjev kar napolnila.
Prisotne je pričela ogrevati razmeroma mlada slovenska skupina Happy Ol’McWeasel. Sedemčlanski bend je s svojimi irish-punk komadi pričaral vzdušje zapoznelega St. Patric’s day-a in s svojo energijo nalezel vse prisotne. Poleg par svojih pesmi so igrali številne priredbe, vse od Flogging Molly, Dropkick Murphys pa do vsem poznanih tradicionalnih pesmi Drunken Sailor in Whiskey in the Jar. Da so povsem zvesti glasbi, ki jo ustvarjajo, so potrdili s tem, da so bili skoraj vsi oblečeni v kilte, pod katerimi pa, na nesrečo nežnejših predstavnic občinstva, niso imeli le tega, kar jim je podarila mati narava.

Po slabi uri poskakovanja ob zvokih kitar, harmonike, viole, banja in seveda piva so dramatično na oder prikorakali Jerry Only, Dez Cadena in Eric ”Goat” Arcea. Po pričakovanju so bili oblečeni in namazani tako, kot da bi ravnokar izstopili iz grozljivke. Njihovemu trendu pa so sledili tudi zvesti oboževalci, saj ni manjkalo fantov in punc s poslikanimi obrazi v slogu Misfitsov. Kamorkoli je segel pogled, pa se nisi mogel izogniti tudi njihovemu prepoznavnemu simbolu Fiend skull. Že pri izvedbi prve skladbe Halloween je občinstvo ponorelo in tričlanska zasedba se tu ni ustavila. Z (pre)hitrim tempom je nadaljevala, nizala uspešnice eno za drugo ter bila pri tem deležna burnih odzivov občinstva. Teenagers from Mars, Attitude, Skulls ter drugi hiti so se vrstili tako hitro, da prisotni niso imeli časa niti zadihati. Šele pri pesmi Angelfuck se je frontman, ki je hkrati basist, ustavil ter prvič nagovoril prisotne ter naslovil pesem vsem prisotnim deklinam. Seveda pa brez zapletanj ne gre, že pri otvoritveni pesmi je Jerryju zatajil bas in med komadom Earth A.D. mu je član osebja zamenjal struno. Veliko težav pa so imeli tudi z ozvočenjem, saj se niso mogli uskladiti s tonskim mojstrom in posledično jih je skoraj pol nastopa spremljalo hreščanje. V prvi vrsti je bilo to sicer skoraj neopazno, med zadaj stoječe obiskovalce pa se je s tem porajal dvom, če morda Misfits res niso več to, kar so bili, ko je za mikrofonom stal Glen Danzig. Nekje na polovici pa so nam dokazali nasprotno. Še posebej s komadom American Psycho, ki je z novejšega albuma, pri katerem Glen ni sodeloval, saj je doživel enega izmed najglasnejših odzivov.

Predstavili so tudi dva singla s plošče The Devil’s Rain, ki naj bi izšla jeseni, in sicer Land of the Dead in The Monkey’s Paw. Kot dodatek pa so zaigrali še dva coverja skupine Black Flag, pri kateri je včasih igral kitarist Dez (Rise Above in Jelous Again). Po več kot 33 komadih, nanizanih v slabo uro in pol so Only, Dez in Goat zapustili oder, a se za tri dodatne komade kmalu vrnili, s tem pa poskrbeli, da so prisotni zadovoljno zapustili ljubljansko Cvetličarno.

Tekst: Petra Vadas
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: