Misfits – Horror zgodba se nadaljuje

Misfits_03Kljub številnemu negodovanju oboževalcev, češ da Jerry vodi Misfits v propad, se horror saga očitno nadaljuje. Na koncertni turneji po Evropi so se ponovno ustavili pri nas in pred njihovim koncertom v ljubljanski Cvetličarni je basist in pevec skupine Jerry Only odgovoril na par vprašanj.

Torej, že veliko časa je minilo od kar ste zaceli. Še posebej zate Jerry. Se ti zdijo Misfits koncerti podobni kot so včasih bili ali pogrešat začetke?
Ja, bližam se že 35 letom ustvarjanja. In koncerti se mi, tako kot pred 35 leti, še danes zdijo enaki. Je res, da sem in tja naletimo na takšno publiko, ki nas preprosto ne sprejme. Vendar so na sploh še zmeraj prisotni mladi in malo starejši, ki so vsi prav tako nori kot mi.

Kaj pa porečeš na današnjo glasbeno industrijo ter njen razvoj tekom let?
Mislim, da je bolj ali manj vse enako. Glasba se seveda spreminja, saj je osnovana na trenutnem razvoju in dogajanjih. Prihajajo vedno novi bendi, ki so inspiracija drugim. Čez čas skupine, ki so nastale pod našim vplivom, neposredno vplivajo na druge, novejše skupine in tako se vrtimo v začaranem krogu.

Kot sigurno veš, veliko skupin igra priredbe vaših pesmi. Kakšen je občutek, ko vam skupine kot npr. Guns’n roses, My chemical Romence, NOFX, Metallica … nekako izkažejo čast z vašo priredbo?
Ja, seveda je zelo lep občutek, da nas takšna svetovna imena počastijo s svojim nastopom. Če si nekdo vzame čas, da preuči ter preigrava tvoje delo, je to kot nekakšen pokazatelj tega, da očitno delamo nekaj prav.

Veliko ljudi trdi, da Misfits niso več to, kar so bili, ko je bil frontman Glen, ter da ste zgolj oskrunili ime benda. Kako reagiraš na takšne obtožbe?
Ostajamo zvesti svojimi koreninam, zato se mi zdijo takšne obtožbe neutemeljene.

Ste ostali v stikih z bivšimi člani benda?
Z nekaterimi ja, drugimi ne. Seveda imam največ stikov z Paulom, saj sva brata. Z Glenom se nisem zares pogovarjal že zelo dolgo. Trenutno, če se ne motim, je na zahodni obali. Izbral si je drugo pot in mislim, da mu ne gre najbolje.

Pred leti ste že bili v Sloveniji. Ti je ostala v lepih spominih?
Ja. Spomnim se, da smo igrali zunaj na mestnem trgu. Bilo je presenetljivo veliko ljudi, ki so nas zelo lepo sprejeli ter oddajali prav posebno energijo. In pričakujem, da bo danes še bolj še boljši koncert.

Imate za turnejo pripravljenega kaj posebnega?
Trenutno imamo devet koncertov enega za drugim. To je kar dolgo brez tega, da bi si vzeli kakšen oddih. Tretji dan igramo skupaj z Iron Maiden, tako da se že zelo veselim.

Začela se je širiti govorica, da delate na novem projektu. Lahko to potrdiš?
Ja, bo že držalo. Jeseni načrtujemo izid novega albuma z naslovom The Devil’s Rain. Če bo šlo vse po sreči, že septembra. Na njemu delamo vsi trije, saj smo že par let skupaj in se resnično ujamemo.

Bo album podoben ostalim, starejšim albumom ali ste se tokrat odločili za kakšno novo smer?
Večino nekako dopolnjujemo, kar smo počeli od nekdaj. Največ bo zato predvsem starejših stvari. Ko bo prišel nov album, bo na turneji moralo veliko starejših pesmi manjkati, zato se mi zdi pošteno, da ostanemo zvesti svojim oboževalcem ter ne spreminjamo drastično naše glasbe.

Intervju: Petra Vadas
Foto: Uroš Škrjanc

Fotogalerija:

Povezani članki: