Hatebreed stresli Mostovno

1 veto

Mostovna / Solkan
26. 6. 2011
 
V nedeljo se je v Mostovni pri Novi Gorici mudila trenutno ena najbolj udarnih hard core skupin, Hatebreed. K nam je prišla v okviru poletne evropske turneje. Po malo manj kot dveh letih so se vrnili v Slovenijo, tokrat v klubski verziji, saj so nazadnje nastopili na Metalcampu 2009. Po šestih izdanih albumih je bilo pričakovati, da bo set lista še bolj utrgana kot po navadi.
 
Celoten dogodek se je pričel z malo zamudo, ampak nič zato. V pričakovanju Hatebreed so obiskovalci najprej poslušali slovensko skupino Veto, ki že kar nekaj časa uspešno koncertira po Sloveniji. Veto so udarna četvorica, ki s hardcore ritmi in konkretnim ruljenjem razgraja po sceni. Za njimi so nastopili italijanski The Secret, ki so z neskončnim kitarskim riffom dobesedno spremenili svoj nastop v en komad, ki je po mnenju obiskovalcev bil že rahlo utrujajoč. Svetla točka banda je bil njihov frontman, ki je z vokalom stresal celotno Mostovno. Za njimi se je dvorana napolnila do zadnjega kotička. Bili so na vrsti Hatebreed.
 
Hatebreed so ameriški hardcore band, ki je na sceni že skoraj desetletje in se je v svoji karieri uspel povzpeti iz manjšega klubskega banda v skupino, ki nastopa po vseh festivalskih odrih. Hkrati pa se še vedno rad vrača k svojim koreninam, dokaz temu je bil tudi nedeljski koncert. Nastop so kot vedno začeli udarno. Obiskovalci so že ob prvem komadu dokazali, da to spoštujejo. Skozi koncert so nastopajoči zvrstili številne znane komade z vseh albumov, Proven, Perserverance, In Ashes They Shall Reap, Doomsayer, Defeatist, Everyone Bleeds Now, To The Treshold in ostali. Med koncertom so se poleg brutalnega mosh-a v publiki zvrstili številni circle pit-i, pa tudi številni »letalci« so poskrbeli za nepozabno vzdušje. Za konec je skupina pripravila najboljše. I Will Be Heard in Destroy Everything, sta bila zaključna komada, ki sta jih band in publika odpela enoglasno.
 
Koncert je bil v vseh pogledih uspešen, saj so bili zadovoljni tako obiskovalci kot nastopajoči. Združeno organiziranje koncertov s strani italijanskih Pieffe Factory in Mostovne se je še enkrat pokazalo za uspešno.
Tekst in foto: Aljaž Novosel
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.