Z razlogom v Maribor

9ZZR-1

Glavni trg/ Maribor
Vstopnina 1€
7. maj 2011
 
Maribor je v soboto, 7. maja, gostil prvi Žur z razlogom v letu 2011. Tako Si.Mobil tudi letos nadaljuje poslanstvo zbiranja donacij za žrtve nasilja. Na Glavnem trgu se je zbralo tisoče mladih, ki so za sovrstnike v stiski prispevali vstopnino z namenom, s katero bo društvo Beli obroč opremilo prijazne sobe po vsej Sloveniji.
 
Glavni nastopajoči so bili Klaxons, poleg njih so nastopili še ZircuS, Gutti, Low Frequency Club in Qualias & Yanoosh.
 
Kot prvi so nastopili koroški ZircuS. Nastop so zgradili na glasbi z albuma Epic Tribe, ki se poteguje za regionalno glasbeno nagrado Index kot debitantski album leta. Drugi so nastopili Gutti, ki se po daljši pavzi znova vračajo na sceno. Njihov nastop pred malo številčno publiko je bil odličen uvod v dogajanje v večerno norijo. Za njimi je nastopil italijanski electro funk trio Low Frequency Club. Skozi koncert so pokazali, da znajo Italijani prav tako ustvarjati nu-electro, indie, synth-pop konverzijo. Vse skupaj so toplo pozdravili tudi obiskovalci, saj so z lahkotnim poplesavanjem in gromkim aplavzom nagradili vsak njihov komad. Zadnji nastopajoči pred glavnimi zvezdami večera sta bila Qualias & Yanoosh. Slovenski dvojec, ki ustvarja računalniško, synth pop elektroniko, ki je nato še dodatno obogatena s spremljavo bobnov in bas kitare. Zanimiva kombinacija, ki je navdušila.
 
Tik pred Klaxonsi so na odru slovesno predali donacijo za društvo Beli obroč. Tudi tokrat so organizatorji zbrali lepo vsoto 20.000€. Po vseh opravljenih »formalnostih« je bilo vse pripravljeno za prihod skupine Klaxons. Če je bilo mariborsko občinstvo do njihovega nastopa še nekoliko zadržano, so jih pionirji nu-rave scene z udarno skladbo Atlantis to Interzone v trenutku spravili v poskok in v dobri uri, v kateri so izvedli vse svoje uspešnice, pripravili pravo festivalsko vzdušje. Za konec rednega dela koncerta so izbrali svoj največji hit Echos, a so se ob glasnih ovacijah vrnili na oder in razgreto občinstvo nagradili še s tremi skladbami, vključno s Surfing the Void in svojo znamenito predelavo plesne klasike Not Over Yet. Pohvale si zasluži tudi mladi DJ Felis Catus, ki je koncerte povezal z odlično mešanico alternativnega plesnega pop-a.
 
Celoten večer je po mnenju večine prisotnih uspel. Namen je na koncu bil dosežen, zbrati čim več sredstev za društvo Beli obroč. Koncertno gledano, glede na line-up in lepo vreme, je bilo moč pričakovati precej več obiskovalcev kot jih je na koncu bilo.
 
Tekst in foto: Aljaž Novosel

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.