Japonski cosplay v Kinu Šiška

kino_Siska002_Tokyo_Decadence003_maj2011_resize

Tokyo Decadance
Kino Šiška, Ljubljana
6. maj 2011

Kino Šiška se je v petek zvečer prelevil v malce drugačen svet, svet japonsko-francosko-slovenske ekstravagance. Doživeli smo šov Tokyo Decadance, zmes glasbe izpod prstov japonskih DJ-ev, koncertnega nastopa v živo, norih kostumov in provokativnih koreografij.

Tokyo Decadance so nočne zabave, ki so vse bolj popularne ne le na Japonskem, pač pa po vsem svetu. Zasnoval jih je nekdanji francoski transvestit, njihov cilj pa je povezovati in zabavati ljudi s heterogeno mednarodno skupino umetnikov. Gre za ekstravaganten koncept, v katerem se glasba, moda in ples prepletajo s čutnostjo, izzivalnostjo, seksualnostjo in barvitostjo.

Koncept prireditve so posvojili tudi obiskovalci, ki so se pred dogodkom lahko udeležili delavnic in se na stojnicah podučili o japonski kulturi, na sam event pa so mnogi prišli v kostumih, posnemajoč popularno japonsko subkulturo, imenovano cosplay oz. kosupure (iz angl. costume play, igra s kostumi). Kdor je že obiskal Tokyo, pozna predela Harajuku in Akihabara, v katerih mrgoli mladih Japoncev, preoblečenih v like iz mang, popularne pa so tudi podobe strežnic (maids). Tokrat so kostumi prevevali tako oder kot tudi parter, kar je dalo dogodku še bolj edinstven pridih.

Tina Hedi Zakonjšek
foto: Simon Šturm

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.