Fatboy Slim po slovensko

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fatboy Slim, Ambasada Gavioli/Izola, 29.april 2011, Vstopnina: 28EUR v preprodaji . 43 EUR  na dan dogodka

Pred letom dni se je Fatboy oglasil v sosednji Hrvaški in nas s svojim nastopom popolnoma očaral(recenzijo lahko preberete tukaj: https://www.rockonnet.com/clanek.php?id=13&article=11594 ), zato nam je bilo jasno, da bo njegov prvi obisk v naši deželi dogodek, ki ga nikakor ne bomo zamudili. Takrat je pustil močan okus po še, kaj pa tokrat?

Pred Ambasado Gavioli se je že zgodaj zbralo veliko ljudi, kot smo bili vajeni iz njenih najboljših časov. Vstop je sicer potekal počasneje, kot bi si želeli, ampak je bilo vse skupaj tako dobro organizirano, da nimamo večjih pripomb. Nasploh nad organizacijo tudi tokrat ne moremo vihati nosu. Fetch the Vibe so se zadeve lotili resno in Ambasadina osvežena podoba zdaj nudi tudi konsistenten standard kakovosti. Čeprav je bila polna, ni bila prenapolnjena. Delo na šankih je potekalo gladko, sanitarije so tekom noči ostajale urejene, poskrbeli pa so tudi za veliko kadilnico zunaj, kjer se je dalo ohladiti, čeprav so bile temperature v klubu na srečo znosne. Skoraj obvezni dress-code v havajskem stilu so obiskovalci tudi dojeli na ta način in medtem, ko so ga eni vzeli zelo resno, so ga drugi gladko ignorirali. Vseeno je bilo "havajcev" dovolj tako, da je zadeva, gledano iz naše perspektive, uspela.

Večer je na velikem plesišču otvoril Eddie F., ki je ponudil svoj standardni trši in progresivnejši pogled na house. Na žalost nas s tem še nikoli ni uspel prepričati, a je več kot zadovoljil njegove zveste oboževalce. Edina opazka pri tem je, da konceptualno res ni bil najboljša uvertura v Fatboy Slima, ki je udaril čisto drugače in sicer s svojim Praise you. Prizorišče je završalo in dvignile so se prav vse prisotne roke. Bilo je jasno, da je nastopala povsem drugačna energija od predhodnikove. Od Fatboya, ki je bil v obvezni opremi- zeleni havajski srajci, smo pričakovali predvsem mojstrsko povezovanje raznolikosti. V Umagu nas je lani dobesedno šokiral z izborom glasbe, ki jo je stkal v presenetljivo enovito celoto. Takrat smo slišali tudi skoraj vse njegove hite, žal tokrat ni bilo tako. Ne moremo reči, da je bil slab, je pa njegov nastop vseboval predvsem napeljevanja na nek prepoznaven komad, ki mu je sledila invazija močnih basov, kar se je neprestano ponavljalo. Pogrešali smo rdečo nit in fluidnost v setu, a nikakor mu ne moramo očitati, da se ni vživel ali da ni koketiral s publiko. Njegov  nastop tokrat je bil zadovoljiv, a daleč od tega, kar nas je navdušilo lani. Nasledil ga je Angel Anx, ki je mnoge prijetno presenetil in večer uspešno pripeljal do konca ob 7.uri zjutraj.

Na Mezzaninu so tokrat dali priložnost novejšim imenom, kot so Aneuria, Daniel Grennx,  Alex Cvetkov. Skupni imenovalec slišanega zgoraj je trdo oz. mestoma zelo trdo, prav tako pa so jim nekateri očitali nekomunikacijo s publiko. Presenetil pa nas je nastop glasbene skupine in Nine Osenar v živo. Sicer zelo posrečen poskus osvežitve bi lahko bil še bolj uspešen, če bi bil zvok nastavljen bolje, saj je bilo v glavnem slišati le hrup. Tudi glasbeni repertoar bi lahko nastopajoči prilagodili in namesto aktualnega popa v stilu Rihanne, postregli na primer s kako house uspešnico. Nasploh smo v ponudbi pogrešali nekoga, ki bi bil vsaj približno podobnega glasbenega ustroja, kot Fatboy, da bi služil kot dobra podpora. Organizatorji so očitno ciljali na raznolikost in očitno je tudi ta koncept dovolj zanimiv. Havajska noč v Ambasadi je bila tako zelo raznolika, prijetna in vredna obiska, za gladnega akterja pa lahko rečemo samo to, da vemo, da zna tudi bolje.

Tekst: Barbara P.

PR Foto

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.