The Bellrays ponovno v Sloveniji

Thunderbabies

Thunderbabies

Ljubljana / KUD France Prešeren
22. 4. 2011
Vstopnina: 15 €

Leta 2008 sem se odpravil na Njoke prav zaradi skupine The Bellrays, ki so me takrat pustili nekako ravnodušnega, a nisem bil prepričan ali je bilo to zaradi njihovega nastopa ali že rahlo blaženega stanja, ki zna biti tipičen v poznih festivalskih urah. Tako sem se v Kud FP odpravil še enkrat, da se o tem prepričam.

The Bellrays so super koncertni band, žgejo sto na uro. Bila je slaba ura in pol vožnje s hitrim vlakom, brez postankov, za moj okus pa bi jih dal edino par decibelov glasneje. Repertoar so sestavljali predvsem hitri komadi, kar jim sam malo zamerim. Odigrali so sicer dva »akustična vložka«, a predvsem plošča Have a Little Faith ima nekaj zelo okusnih, rito migajočih funk komadov, ki jih na mojo žalost niso odigrali. Koncert se je iz komada v komad stopnjeval in postajal bolj všečen. Pevka Lisa Kekaula, jezna, temnopolta, z dobrim glasom, afro frizuro in rock’n’roll držo, se mi je na začetku zdela rahlo utrujena, a se je postopno dvigovala. Nastop je poživila z izletom med publiko, kjer je proti koncu koncerta odpela nekaj kitic. Rahlo me je živciral kitarist Bob Vennum z ne preveč posrečenim razkazovanjem kitarskega herojstva, ki pa je najbrž posledica kompleksa basistov, ki hočejo oz. postanejo kitaristi. Ne razumite me napak, kitarist je dober, a kombinacija Tony Fate, njihov bivši kitarist, in Bob Vennum na basu se mi bolj dopade. Rritem sekcija je svoje delo opravila vrhunsko, všečni pa so tudi back vokali, ki se jih bandi velikokrat brez potrebe otepajo.

Predskupina Thunderbabies, garažni rock’n’roll s sončne strani Alp, je nastopila solidno, a ob nastopu gostov je postalo jasno, da jim manjka nekaj kilometrine, tako v uigranosti kot performansu. Kud je bil ravno prav poln, Bellrays so ga konkretno in profesionalno odžgali, a brez nekih presežkov, nekako v stilu »obdelajmo še en koncert na turneji«. Še vedno ne vem, kaj naj si mislim o njih, ker so kvalitetni band, a tretjič se bom njihovega obiska najbrž vzdržal.

Tekst: Ðuro Ćarolija
Foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.