Ortofest – R’N’R party z Res Nullius

res nulius 01

Ljubljana / Orto bar
2. 4. 2011
Vstopnina: 10 €
 
Ker je zdravo biti divji, smo se v soboto podali v Orto bar. Res Nullius, skupina bo po dolgih sedmih letih izdala peti studijski izdelek (Prekleti bazar), se pripravlja na obširno koncertno turnejo, ki se je začela v soboto z obiskom 12. Orto festa.  Deset novih skladb je nastajalo v sodelovanju s producentom  Žaretom Pakom minulo jesen v Glasbenem centru Pavarotti v Mostarju.
 V približno uro in pol trajajočem nastopu nam je skupina predstavila novi material s prihajajoče plošče in seveda stare hite. Repertoar so večinoma sestavljale pesmi albumov Zdravo je biti divji ter Revolver ljubezni. Skupina, od leta 2000 dalje jo sestavljajo: Zoran Benčič (vokal), Boštjan Senegačnik (kitara), Janez Marin (bobni) in Boštjan Časl (bas), je še vedno, ko začnejo žagat, verjetno najboljši rokenrol bend tega okolja. Predvsem pri novih, še nepoznanih komadih še niso čisto prepričljivi, a energija, ki jo oddajajo, je prava. Rokenrol s pridihom punk energije in bluesa. Spevno, nekomplicirano, surovo.
Zoran je prva violina zasedbe s preprosto, a iskreno liriko. On ne šminkira, on JE rokenrol. Na odru ga je najlažje opisati z njegovimi verzi: »vsi rahlo odsotni in jaz sem tut, vlečem v sebe 1001. dim, s kristalnim pogledom pritiskam na plin…«  Jaz mu verjamem!. Senegačnikov telecaster reže, kot se spodobi. Trije akordi, dober ritem. Preproste, kratke in nezatežene solaže. Zelo všečno torej. Ritem sekcija ne izstopa kot prej omenjena člana, a solidno opravlja svoje delo.
Orto je bil poln do zadnjega kotička in je na koncertu užival. Če si želite dobrega rokenrola, jih nekje ujemite. Čakamo ploščo.
 
Tekst: Ćarolija
Foto: Ðoni
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.