Napovedujemo koncert Misfits

Napovedujemo koncert Misfits

Napovedujemo koncert Misfits

Začelo se je pred več kot 30 leti v malem mestu Lodi v New Jerseyu, kjer so se rodili legende MISFITS. Ime so povzeli po istoimenskem zadnjem filmu Marilyn Monroe. Veljajo za ustanovitelje horror punka, katerega so ustvarili z mešanjem punkrocka in rock & rolla petdesetih ter vse dodatno začinili s tematiko B-filmov in grozljivk.

S pevcem Glenn Danzigom so v prvih letih delovanja izdali večje število EP-jev in singlov ter albuma Walk Among Us (1982) in Earth A.D./Wolfs Blood (1983), s katerima so se postavili mejniki punkrocka 80ih. Kar kmalu so postali legendaren band, ki deluje še danes in ima za seboj cel katalog izdaj in dandanes z malce obnovljeno postavo vzbujajo še več pozornosti, kot kadarkoli.

Rock skupine že od nekdaj izkazujejo zahvalo Misfitsom za vpliv in inspiracijo in mnoge znane skupine (med drugim Guns n Roses, My Chemical Romace, Metallica, ..) so že obdelale njihove pesmi: Guns N’ Roses so predelali hit Attitude,Metallica je predelala komad Die Die My Darling, punkrockerji NOFX so predelali pesem Last Cares, Therapy? pesem Where Eagles Dare…, s čemer so izrazili tudi velik poklon delu Misfits.
Po razhodu s pevcem Glenn Danzigom je Misfitse iz mrtvih obudil ustanovitveni član Jerry Only in bend je močnejši kot kadarkoli prej posnel album American Psycho. Njihova ikona »Fiend Skull«, ki je bila sprva naslikana na njihovi opremi in jaknah, je danes postala že prava blagovna znamka.

Danes tvorijo postavo benda Jerry Only na basu in vokalu, Dez Cadena (ex-Black Flag) na kitari in Robo za bobni. Misfits še vedno vzdržujejo glasbeno in vizualno inovativen pristop k glasbi, ki je še vedno podkrepljen z D.I.Y. mentaliteto.

V Ljubljani in in dan kasneje v Zagrebu se tako obeta fenomenalen koncert očetov horror punka.

http://www.misfits.com/

*
Diskografija:*/
Misfits Project 1950 (2003)
Cuts From The Crypt(2001)
12 Hits From Hell (2001)
Famous Monsters (1999)
Evilive 2 (1998)
American Psycho (1997)
Static Age (1997)
Collection II (1995)
Evilive (1987)
Misfits (AKA – Collection I) (1986)
Legacy of Brutality (1985)
Earth A.D. (1983)
Walk Among Us (1988)/

 

Happy Ol`McWeasel*
(irish-celtic-HC-punk-rock)

Happy Ol’McWeasel so energičen irish-celtic HC-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in… vržeš vžigalico.

http://www.happyolmcweasel.com/

*Četrtek, 9. junija 2011 @ 21.00 @ **Cvetličarna MediaPark, Ljubljana*

Povezani članki:

Značke: