Glasba z drugega planeta v Kinu Šiška

Arhibald Arhibaldovich

Arhibald Arhibaldovich

Ljubljana / Kino Šiška
19. 4. 2011

Na Mars festivalu 2011 bodo poleg skupin Rotor, TBF, Darkwood Dub in glasbenika svetovnega formata – Mobyja nastopili Arhibald Arhibaldovich!

Mlad slovenski band si je zasluženo priboril zmago na predizboru Glasba z drugega planeta – uradni predizbor za otvoritveno glasbeno zasedbo Mars festivala 2011 v konkurenci petih izvrstnih glasbenih zasedb, ki je potekal včeraj v Kinu Šiška. Arhibald Arhibaldovich so prepričali tako publiko kot strokovno žirijo, ki je imela glavno besedo pri izboru zmagovalca. Pred publiko so v živo nastopili Arhibald Arhibaldovich, December, Flyspoon, New Citizens in Revolute.

Arhibald Arhibaldovich so s svojo karizmo, mladostniško norostjo in energijo prepričali strokovno komisijo v sestavi predstavnika Kina Šiška (Matjaž Manček), televizije MTV (Žiga Klančar) in založbe Dallas (Nikola Sekulovič). Peter, Vid, Matevž in Nejc so se predstavili s svojim indie-rock zvokom in zanimivim nastopom. Če je šla zmaga v prave roke, boste lahko preverili na Mars festivalu, kjer si bodo oder delili s skupinami TBF, Rotor, Darkwood Dub ter Moby-jem.

Zasedbo Arhibald Arhibaldovich sestavljajo 4 mladi, perspektivni in ustvarjalni fantje: Vid na basu, Peter na bobnih ter brata Matevž (kitara) in Nejc (vokal, kitara). Avtorska glasba, ki jo ustvarjajo, se razprostira vse od ”hard/rock/dance/party-time/sweating-your-ass-off-while-jumping” ritmov in melodij, do tudi malce bolj umirjenih tonov. Navdih za ime so fantje našli v znanem delu ruskega pisatelja Mihaela Bulgakova.

Tekst: PR Dallas
Foto: Jurij Bizjak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.