Smetnjak, Feadz in pustna eksplozija v K4

Pustni Smetnjak

Ljubljana, Klub K4
5. marec 2011
V soboto je v K4 vsem dobro znani Smetnjak gostil pustovanje z Feadzom. Poleg njega so nastopili na velikem flooru še NUbis in mK, na malem flooru pa so rolali Qualiass, Ivanhoe & [f9k] in Felis Catus. Za dekor je poskrbel Kitsch-Nitsch, tako da je bil ambient pripravljen še za en pustni odlom v štirki.
 
Feadz je Dj znan po številnih sodelovanjih s starostami french electra. Že več kot desetletje je pod okriljem ene bolj znanih electro založb Ed Banger. Skozi leta je remixal številne komade in tako razvil precej svojevrsten slog, miksa tako french electro velikane, kot tudi malo mehkejše house in r’n’b komade. Njegovo najbolj znano produciranje je seveda skupaj s svojim dekletom Uffie, s katerim sta se prebila v sam vrh scene.
 
Večer je po pričakovanju obetal veliko. Prvi dokaz temu je bila nepregledna množica na vhodu, vsi našemljeni, namazani in podmazani. Že ob vstopu v 4-ko je v obiskovalca butnil val electra, kar je bil dober znak. Na velikem flooru je »maškare« ogreval mK, ki je v vseh pomenih napovedal Feadza. Z njegovim prihodom je velik prostor kar naenkrat postal premajhen. Feadz pa je v značilnem stilu stopnjeval svoj set z raznolikimi mešanicami od french electra, do minimal-house miksa pa do R’N’B jamranja. Vse skupaj je izpadlo kvalitetno, prvovrstno. Za njim je nastopil slovenski electro guru NUbis, ki je s tršimi ritmi razstrelil K4.
 
Po odzivih med obiskovalci je bil to še en v vrsti številnih kvalitetnih dogodkov v organizaciji Smetnjaka, ki je prerasel v že eno bolj prepoznavnih imen na slovenski electro sceni. Pohvalno in nepozabno. Smetnjak you rock!!!
 
Tekst: Katja I.
Foto: Aljaž Novosel
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.