S. A. R. S. v Novem mestu

S. A. R. S. v Novem mestu

S. A. R. S. v Novem mestu

Novo mesto / Lokal Patriot
26. 3. 2011

Sveže Amputirana Ruka Satrianija, bolj poznana kot S.A.R.S., je beograjska skupina, ki je svoje zveste poslušalce v petek 26. marca 2011 privabila v Novo mesto, v klub Lokal Patriot. Vse prisotne so navdušili z melodijami, ki v osnovi temeljijo na srbski tradicionalni glasbi ter se prepletajo z ritmi značilnimi za reggae, hip-hop ter blues.

Predstavili so se z svojim drugim albumom Perspektiva, ki je izšel letošnjega leta in za enkrat še ni na voljo v prosti prodaji. Dobi se ga lahko na vseh regionalnih Mtv spletnih straneh in v slabem mesecu je bil prenesen več kot 21.000 krat. Bala sem se že, da so S. A. R. S. kot številni drugi bendi podlegli ”sindromu drugega albuma” ter po sijajnem prvem albumu ne bodo mogli ponovno presenetiti in navdušiti poslušalcev. Vendar so se virusu očitno izognili in pripravili sicer kratko, a nadvse raznoliko drugo ploščo.

Novo mesto je slišalo vseh osem pesmi novega albuma, med katerimi so publiko najbolj pritegnile Mir i ljubav, To rade in Klovn.  Umirjen plesni ritem in realna besedila v katerih se lahko najde prav vsak posameznik, vsak v svoji pesmi. Fantje resnično obvladajo svoj posel in znajo narediti »nepozaben žur«.

Vendar so, po pričakovanjih, najbolj navdušili stari hiti, ki so mlade beograjske glasbenike ponesli med zvezde bivše Juge. Največji odziv je doživel njihov prvi singel Budjav lebac, ki je ljudi spravil pokonci, jim vnesel val energije ter pričaral nasmeh na vsakem obrazu, ki je v nostalgični omami gledal na oder. Seveda pa niso morali manjkati Ana, Rakija, Ratujemo in Budim se.

S svojim karizmatičnim nastopom so predvsem pri starejših poslušalcih privabili na plan spomine iz časov, ko je naše ozemlje pripadalo še SFRJ in je bil njen dosmrtni vodja tovariš Tito . Proti koncu večera so po melodiji v zraku zaplesali številni plameni in s preigravanjem med različnimi glasbenimi žanri so občinstvu pripravili nepozabni koncert ter nas pustili v veselem pričakovanju tretjega studijskega albuma, za katerega pravijo, da bo dobil tudi fizično obliko in ceno.

Petra Vadas

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.