Povratek v zlata leta Yucatana z DJ Rossem in Eriko

DJ Ross 1

DJ Ross&Erika, Yucatan/Šentilj, 5. februar 2011, vstopnina: 5 EUR
 
 
Zlata leta Yucatana, kot se je glasil moto tega dogodka, so že zdavnaj minila, a vendar obstaja v tem delu Slovenije nekakšna nostalgija po časih, ko so se vsak vikend valile trume avtomobilov proti meji z Avstrijo z namenom obiska legendarne diskoteke. Takrat je kraljevala t.i. »komerciala« oz. komercialna plesna glasba, pri kateri je močno prednjačil italodance. V tistih časih se ti je DJ dobesedno smejal v obraz, če si si zaželel kak house komad in prav zanimivo je videti kako so se stvari spremenile.
 
Na začetku so imeli dogodki s takšno tematiko odličen odziv publike, zdaj pa se vse skupaj začenja malce ohlajati in nostalgična občutja očitno bledijo. Vseeno smo se odločili preveriti kaj bosta pokazala DJ Ross in vokalistka Erika, katerih največje uspešnice še vedno znamo na pamet, če si to želimo priznati ali ne. Ob našem prihodu je bila nekoč veličastna diskoteka precej prazna, a na srečo se nas je kmalu nabralo dovolj, da je bilo vzdušje prijetno. Glasba je bila po pričakovanjih večinoma iz predala z oznako »komerciala«, tu in tam pa nas je domači DJ presenetil, kot npr. z Eamonom in Fuck it. DJ Ross je prevzel mešalko očitno dobro razpoložen in nam serviral predvideno, je pa zanimivo, da se ni povsem držal »zgodovinske« tematike in slišali smo aktualne Solveigovo Hello, Barbro Streisand od Duck Sauce in celo Dirty Bit od Black Eyed Peas-v zlatih časih Yucatana bi bil takšen preskok v žanru nepredstavljiv. Kar se tiče Erike pa smo se vprašali, čemu pripeljati vokalistko, če le-ta ne poje v živo? Res je, da smo slišali njune največje uspešnice v živo, a petje je bilo žal »na playback«. V tolažbo nam je vsaj to, da si je moški del populacije lahko vsaj malce spočil oči. Veliki ljubitelji glasbe iz zlatih časov Yucatana so bili prav gotovo zadovoljeni, ostali pa tudi nismo bili nezadovoljni tako, da je bila noč vsekakor prijetna.
 
Yucatan ima kljub obledeli slavi in podobi še vedno nek pridih domačnosti in ob primerni vsebini se radi vrnemo tja. Pohvalno je, da še vedno pridno sproti skrbijo za čistočo toalet tudi na manj odmevnem dogodku, kot je bil ta. Varnostniki so bili tudi tokrat zelo vljudni, kar je precejšnja redkost. Za šanki in v garderobi so še vedno prijazni, nasmejani obrazi in imamo občutek, da bi se primerno vsebino morda celo dalo obuditi vsaj delček pretekle legendarnosti. Sicer pa bo vse jasno naslednji teden, ko Yucatan gosti precej zveneče ime-Inno, zanimiv line-up na house flooru ter celo r’n’b plesišče. Mi bomo seveda tam ter bomo poročali tako, da ta zgodba še ni popolnoma zaključena…Kdo ve, morda pa se Yucatanu obeta novo zlato obdobje.
 
 
 
Tekst in foto : Barbara P.
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.