Michael Gray po pustno

MG1

Michael Gray, Karnevalska dvorana/Ptuj, 25. februar 2011, vstopnina: 12 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka
 
 
Na Ptuju so že začeli s preganjanjem zime po pustno, zato so v uvod v letošnje Kurentovanje pripravili zimski house dogodek. V goste so povabili DJ-ja Michaela Graya, ki ga vesoljno stvarstvo pozna po legendarnem The weekend, s katerim se  še vedno začne marsikateri petkov večer.
 
Karnevalska dvorana nosi pravo ime, kajti v petek so na Ptuju že rajale pustne maske. Organizatorji očitno vedo kako se stvarem streže in so poskrbeli za vse. Vstop je bil brez težav, takoj dostopna garderoba, sanitarije so sicer bile v obliki dobrih, starih »dixijev«, ampak so poskrbeli za tekočo vodo, kar zelo pozdravljamo. Šanki so delovali kot namazani, kljub temu, da je bilo veliko obiskovalcev. Kar se tiče prireditvenega prostora in same organizacije radi priznamo, da so presegli naša pričakovanja in razblinili vse dvome o takšnem dogodku v šotoru.
 
Času primerno norčavo je bilo tudi splošno vzdušje, saj na Ptuju pustne norčije jemljejo smrtno resno. Seveda je k fantastični atmosferi pripomogla tudi glasba, ki je bila tekom celotne noči usmerjena v vokalni, funky, soulful house, poln prepoznavnih ritmov in napevov, ki so utrujali tudi naše glasilke. Morda se bo kdo spotaknil ob to, da je bila ponudba precej komercialna, saj smo slišali plejado »oldies goldies« in seveda tudi aktualne plesne hite, a je vse skupaj zelo lepo sovpadalo s samo atmosfero. Glede Michaela Graya nismo imeli posebnih pričakovanj, a se je izkazal za izjemno posrečen booking. Seveda ni šlo brez The weekend, Borderline in ostalih njegovih hitov. Nemalokrat se zgodi, da DJ producira nekaj, vrti pa potem čisto nekaj drugega- za Michaela lahko rečemo, da se je držal s produkcijo začrtane poti, kar je pohvalno. Njegov nastop je sledil energiji noči in tudi on sam ni skrival navdušenja. Na srečo je bilo le-to obojestransko. Glasbeno sta nas razvajala tudi dva dvojca, Plastik funk in Blue & deep, vsi štirje pa so nas pošteno razplesali. Ogrevalna ekipa Alliwalls, Timo G & Juras je poskrbela za prijeten uvod v nadvse razgibano razigrano pustno noč.
 
Čeprav nas ni zeblo, so za dvig temperatur stalno skrbele go-go plesalke, oči pa smo si spočili tudi na vizualnih efektih, laserjih ipd. Na Ptuju smo v sklopu Kurentovanja »čagali« prvič, a prav gotovo ne zadnjič. Fantje vedo kako se stvarem streže in z veseljem bomo še kdaj šli na Ptuj pomagati kurentom pregnati zimo.
 
                                                                          Tekst: Barbara P.
                                                                        Foto: Nina Gumzej

 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.