Letz Zep skoraj kot Led Zeppelin

letz_zep_07

Ljubljana / Cvetličarna
12. 02. 2011

Končno smo se tudi v Ljubljani vrnili v dobre stare čase hard rocka, saj je v Cvetličarni pred nabito polno dvorano nastopila angleška skupina Letz Zep (po mnogih mnenjih najboljši oponašalci legendarnih Led Zeppelin). Vrata dvorane so se odprla ob 20.00 uri in v dvorano je počasi začelo pronicati občinstvo. Ob zvokih glasbe po izboru DJ-a se je dvorana vztrajno polnila. Prihajali so mladi, starejši in stari rockerji. Še posebno me je razveselilo, da je dvorano polnilo tudi starejše in celo staro občinstvo, katero je neutrudno modrovalo o dobrih starih dnevih rock ‘n’ rolla. Dvorana je bila do začetka koncerta, ki se je začel ob 21.30 uri, že nabito polna.

Tribute skupina Letz Zep je tudi v Sloveniji našla svoje zvesto občinstvo, kateremu je ponudila nostalgični večer ob glasbi priljubljenih legend hard rocka Led Zeppelin, za kar so bili po vsaki končani skladbi nagrajeni z bučnim aplavzom in na koncu še z bisom. Glasbeniki so bili oblečeni v podobna oblačila kot originalni člani Led Zeppelin, pa tudi sam nastop je bil skoraj popolnoma podoben nastopu originalne skupine izpred 36 let, odrski dim pa je zameglil (ne)podobnost med glasbeniki na odru in pravimi člani Led Zeppelin.

Repertoar izvedenih skladb je segal od prvenca skupine Led Zeppelin z istoimenskim naslovom iz leta 1969 do vključno dvojne plošče Physical Graffiti iz leta 1975. Začelo se je s skladbo Rock ‘n’ Roll, preko klasik kot so Black Dog, No Quarter, Dazed and Confused do nesmrtnih Kashmir, Stairway to Heaven, Moby Dick in Whola Lotta Love. Na bis pa so odigrali še Heartbreaker in Immigrant Song in tako zelo lep in uspešen koncertni večer zaključili ob 23.45 uri. Koncert je bil odlično izveden, saj smo slišali tudi repliko nekaterih ključnih sestavin koncerta originalne skupine, kot je denimo igranje na violinski lok pri improvizaciji Dazed and Confused, daljši bobnarski solo pri Moby Dick, skratka tako kot so to v svojih "maratonih" delali Plant, Page, Jones in Bonham sredi sedemdesetih.

Skupina Letz Zep je svoje delo opravila kvalitetno in korektno, za kar je bila tudi primerno nagrajena s strani občinstva, verjamem pa, da se bodo v Slovenijo nedvomno še vrnili, saj jih je občinstvo sprejelo z navdušenjem, Cvetličarna pa je v soboto pokala po šivih.

Tekst: Evgen Dolenc
Foto: Miha Dolenc

Set lista:

1. Rock ‘n’ Roll
2. Celebration Day
3. What is and What Should Have Been
4. Black Dog
5. Misty Mountain Hop
6. Since I’ve Been Loving You
7. No Quarter
8. Over the Hills and Far Away
9. Dazed and Confused
10. Kashmir
11. Black Mountain Side
12. Trampled Underfoot
13. Stairway to Heaven
14. Moby Dick
15. Whola Lotta Love
———————————-
16. Heartbreaker
17. Immigrant Song

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.