Inna in Lisa

IN3

Šentilj / Yucatan
12. februar 2011
Vstopnina: 15 eur v predprodaji (na razpolago omejeno število), 19 eur na dan dogodka (do razprodaje)
 
Romunska senzacija, ki so jo promovirali, kot MTV Superstar, je očitno dovolj, da se štajerska legenda vrne v čase svoje dominacije. Yucatan je po dolgem času spet dobesedno pokal po šivih, odprta so bila vsa plesišča in vse, razen glasbe, je bilo skoraj enako kot v njegovih zlatih časih – še celo DJ-ja Nik in Ice Simony, ki ima očitno krizo identitete, saj se ne more odločiti ali bi ostal pri stari slavi ali pri novem nadimku Sid Templer. Oba sta očitno uživala in nam postregla z naborom aktualnega iz glasbenih lestvic in plesišč ter venčkom tistih komercialnih, brez katerih v Yucatanu pač ne gre. Kar se tiče kliantele, je precej očitno prevladovala mlajša populacija, ki je zlata leta Yucatana zamudila, a očitno ima obledelo zabavišče tudi zanje nek čar.
 
Kar se tiče zvezdnice, nismo pričakovali veliko. Pravzaprav nas je najbolj zanimalo, ali bo pela v živo. Lahko rečemo, da je poskusila in se je celo zelo trudila, ampak jo je pošteno zagodla tehnika, saj je vsakič, ko je Inna dejansko zapela, vse piskalo in cvililo. Druga težava je bila v tem, da je bil vokal nastavljen veliko pretiho za glasne base in glasbeno podlago, saj se jo je komaj slišalo, ko je govorila, kaj šele, ko je pela. Ji pa vsekakor damo plus točke za poskus, saj so te težave v Yucatanu pri nastopu vokalistov stalnica in smo jih slišali že pri nedavnem nastopu Barbare Tucker. Zdaj je morda bolj jasno, zakaj tudi Erika prejšnji teden ni pela v živo. Nasvet za klub: dokler ne uredite tehničnih zadev, vabite v goste samo tiste, ki ne pojejo. Na odru so Inno spremljali naši plesalci Maestro. Fantje so krasni in verjetno bi pokazali še več, če ne bi množica njihovega odra zmanjšala na par kvadratnih metrov, kamor so se morali zgnesti oni (ob tem še plesati), varnostniki in pevka, ki je večkrat prosila rajo, naj se ne preriva na oder. Plesalci so nekajkrat celo prav po varnostniško posredovali, da jim je sploh ostalo kaj prostora na odru za premikanje, ob tem pa so uspeli celo zamenjati nekaj outfitov. Kar se tiče Maestra, lahko rečemo, da so resnično dali vse od sebe, glede na okoliščine pa žal niso mogli pokazati vsega, kar znajo. Tudi Inna je bila daleč od tega, da bi lahko rekli, da je slaba, vendar je bila spet žrtev okoliščin. Svojih nekaj komadov je odpela, deloma na playback, deloma v živo in najbrž je že s tem naredila dovolj.
 
Popolnoma drugačna zgodba pa se je odvijala ob nastopu house vokalistke Lise Millett, njen mogočni in močni vokal je izzvenel brezhibno. Vse, kar je odpela, je bilo vrhunsko! Na žalost je bila na house plesišču ravno obratna situacija kot pri nastopu Inne – večinoma je samevalo. Uboga Lisa je pela peščici, ki se je naslajala ob njenem fantastičnem glasu in oldies goldies uspešnicah, ki jih skoraj vsak »houser« zna na pamet, kot so Bad Habit, Say Yes in Sleep Talk. Velika večina obiskovalcev je na žalost vse skupaj zamudila. Čeprav house nikoli tekom noči ni pokal po šivih, pa se je zazdelo, da je bil ravno ob nastopu zvezde najbolj prazen. Tudi DJ-ja Dekky in Magic Jay sta postregla s tematsko ustreznim naborom iz funky, soulful house zbirke in resnično nas je bolelo srce ob tem, da nas je bilo tako malo, ki smo znali to ceniti.
 
Poleg vsega omenjenega so organizatorji pripravili še R’n’B floor, kjer je kraljeval DJ Kustor ter plesišče z živo glasbo, ki je poskrbelo za vse z »Jasmin Stavros pol pa dolgo, dolgo nič« mentaliteto. Koncept za vsakogar nekaj je nekoč zelo dobro služil Yucatanu, danes pa se pojavlja vprašanje, če še ima smisel. Pohvaliti moramo tudi urejeno usmerjanje na parkiriščih, učinkovitost garderobe, stalno skrb za čistočo sanitarij in plesišča, učinkovitost osebja na šankih ter uvedbo dodatnih šankov za potrebe velikega števila obiskovalcev.
 
Dogodek so kmalu po koncu Inninega nastopa obiskali tudi policisti, ki so jih poklicali zaskrbljeni obiskovalci, ki so bili mnenja, da bi se lahko ponovil incident Lipa. Tudi sama Inna je bila zelo nezadovoljna z varovanjem in prenapolnjenostjo glavnega plesišča. Zjutraj so na prizorišče prišli še gasilci, ki so pomagali pred prihodom vlaka umakniti s tirov avto nesrečneža, ki je zapeljal nanje. Sam dogodek je bil vsekakor uspeh za organizatorje, mi pa se sprašujemo, če so se res držali obljube o omejitvi števila vstopnic, saj je bila na glavnem plesišču neprestano nepopisna gneča, Yucatan je deloval na robu svojih zmogljivosti in kaj hitro bi se lahko ponovila tragedija iz Lipe. Kakorkoli že, recept za preporod je znan in samo čas bo pokazal kakšen je njegov rok trajanja.
 
Tekst: Barbara P.
Foto: Nina Gumzej
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.