Techno vesolje št.1

Space 10

Space no.1 black edition, Festivalna dvorana Lent/Maribor, 22. januar 2011, vstopnina: 10 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka
 
 
Space no.1 je nova blagovna znamka na naši party sceni, zadnji dogodek z imenom White Edition se je zgodil za Silvestrovo letos in je bil bolj house obarvan, tokrat pa so se predstavili še v črni oz. techno različici. Festivalna dvorana Lent je tako ostala še zadnje pribežališče sicer precej opustošene elektronske scene v Štajerski prestolnici.
 
Za začetek je pošteno zagrmel Sam.o.sim, ki ga je nasledil odlično razpoloženi DJ Flis, ki je po mnenju večine pripravil najboljši nastop. Uspelo mu je sestaviti dinamično kombinacijo pravega techna z navdušujočimi vložki in prehodi, ki so povsem razvneli dvorano. Marko Nastić bi tako naj imel zelo enostavno delo, ampak je s svojim dolgočasjem povsem uničil vzdušje in ni nas bilo malo, ki smo komaj čakali, da krmilo prevzame Reaky. Mariborska techno sila je upravičila svoj sloves in nas po malce mlačnem intru ter poslavljanju od pomanjkanja energije, ki je pestila Nastića, uspela povsem prebuditi in rešiti situacijo, ki jo je zakuhal njegov predhodnik. Gumja je samo dodal češnjo na vrhu torte in nas uspel obdržati na nogah še dolgo po tem, ko so le-te odpovedale sodelovanje. Domači junaki so tokrat vsekakor rešili večer, za zvezdo pa bi bilo bolje, če bi ugasnila prej, kot je. Dogodek bi naj imel Oldies goldies konotacijo, ki pa ni bila tako zelo očitna, kar smo nekateri pogrešali, spet drugi pa so se veselili, da ni bilo treba poslušati že milijonkrat slišanega. Vsekakor se je našlo nekaj za vsak techno okus.
 
VIP del prostora, ki naj bil gostil house pod taktirko Josha Somena, na žalost zaradi premajhnega obiska ni nikoli zaživel in tudi DJ je kmalu obupal nad tem, da vrti samemu sebi in da tega, kar vrti tako ali tako ni mogoče slišati, zaradi prebijanja zvoka iz večjega plesišča. Nasploh je bil VIP del bolj ali manj fiasko, saj je lahko nanj prišel vsak ter si postregel s stvarmi, kot so finger food, sadje in zastonj šampanjec, ki so se sicer plačale 10 EUR več. Zanimivo je, da se je podobno zgodilo na Silvestrskem dogodku, ampak organizator očitno še ni uspel urediti koncepta, ki ga dodatno zaračunava. 
 
Kar se tiče dodatne ponudbe smo videli go-go plesalke, laser in prijazne hostese, ki so po plesišču oskrbovale plešoče s pijačo. Ponovile so se tudi težave z vodo po tleh v sanitarijah in pretirano svetlostjo prostora, ampak vse to lahko spregledamo.
 
Imeli smo tudi priložnost spoznati najbolj nesposobne garderoberje. V naši dolgoletni karieri obiskovanja podobnih dogodkov še nismo doživeli, da bi nas zmerjali garderoberji in celo grozili obiskovalcem. V garderobi so delale 3 osebe, od katerih je ena dejansko opravljala delo, 2 pa sta se večino časa prepirali z nestrpnimi obiskovalci, ki so želeli samo odložiti svoje stvari in to dejansko tudi doplačati. Na dogodku ni bilo gneče, a je vseeno trajalo celo večnost, da si uredil zadeve z garderobo, kar ti je požrlo tudi kar nekaj živcev in marsikoga stalo tudi kake pikre besede, kar je vse prej, kot dopustno.
 
                                                                 Tekst in foto : Barbara P.
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.