Prvi letošnji Yu Go!

Laka

Laka

V Kino Šiški nadaljujejo z izjemno uspešni koncertnimi večeri iz bivše skupne države.

Prvi letošnji Yu Go! so odprli domači Miss.Bee, ki so še pred zbirajočo se publiko predstavili svoj dokaj umirjeni alter pop, ki se napaja iz dediščine osemdesetih. Izpadli so zelo organsko, slišale so se tudi močne kitare. Na odru so delovali zelo mirno in rahlo odsotno, kar pa se seveda dobro spaja v njihov celoten nastop. Zelo lep vokal pevke Melite in glasbena podlaga, ki jo spremlja je dober dokay, da se tudi v Sloveniji dogajajo zelo sodobne glasbene prakse, ki jih lahko postavimo ob sam bok svetovnim tokovom. Upajmo, da bodo Miss.Bee imeli še veliko priložnosti za nastope na slovenskih koncertnih prizoriščih.

Drugi na vrsti so bilo zelo prijetno sveži Makedonci Bei the Fish ,ki so s  fuzijo elektro synth pop melodike premaknili marsikaterega obiskovalca Yu Go! večera. Synth pop podkrepljen z električnimi bobni je bil ušesom zelo prijazen, k tej svežini so veliko dodali tudi sami trije člani in članica skupine s svojo dobro voljo in razpoloženostjo.

Kot zvezda večera je zadnji je nastopil Laka skupaj s sestro Mirelo, ki je trenutno zelo vroče ime naše regije. Že po prvem komadu je bilo jasno, da bo to še eden od nepozabnih koncertov, kjer smo lahko prisotni pustili vse na plano. Skupaj z Mirelo sta zelo uigran par in odru delujeta zelo pristno in karizmatično. Med pesmimi, ko je Laka pokomentiral kakšno stvar, je prišel še do izraza bosanski smisel za humor. Laka in Mirela gledata na svet, vsaj tako se zdi na prvi pogled, skozi oči otroka in to jima uspeva tako dobro, da sta uspela prepričati marsikoga na koncertu. Predstavila sta vse večje hite kot so Piškila, Medjed pa tudi evrovizijsko Pokušaj. Med komadi sta tudi neprestano skrbela za gibanje po odru, predvsem Mirela je se je proslavila z mnogo različnimi gibi. Eden od zadnjih komadov je bil tudi novi hit Brko, ki je dokončno poskrbel, da so ljudje odšli nasmejani domov.

Res lahko le upamo, da bo Laka še prišel v Ljubljano, da bo vse bolj zmedeni generaciji omogočil rahel pobeg iz krute realnosti vsakdana, veselje, ples in smeh. Laka je zelo zdrav za počutje, če k temu dodamo še zdaj že tradicionalno dobro ozvočitev v Kino Šiški, dobimo krasen terapevtski večer.

Vladimir Petković

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.