Preglasna Eureka-Psilon kombinacija

Patterson 1

Simon Patterson, First State in Psilon 10.obletnica  Inbox/Ljubljana, 21. januar 2011, Vstopnina: 18 EUR, Eureka! fan card 15 EUR
 
 
Eureka! Se je odločila, da združi dva na videz zelo nasprotna svetova, zagrižene trancerje in »staro rejversko gardo«, ki še pomni vseh 10 let obstoja spletnega portala Psilon, njihovih dogodkov ter seveda čare uradne pijače s posrečenim imenom »Cvetličnica«.
 
Dogodek je upravičil svoje namene, saj je iz brlogov izbezal tudi precejšnje število takih, za katere smo že mislili, da so svojo »rejversko poslanstvo« že zdavnaj pustili za sabo. Očitno je bil čar podoživljanja prijetnih spominov premočan. Imena, ki nas ne pustijo ravnodušnih, so upravičila svoj sloves in vsak je resnično pokazal to po čemer je bil znan v obdobju zadnjih 10 let. Daniel Gloomy, Bloody-J, Numarex, Krissman in Vergi D’Angelo so vsak na svoj način navdušili in nas opomnili zakaj že tako dolgo vztrajamo na elektronski sceni. Take dogodke vsekakor pozdravljamo, kolegom s Psilona pa s »Cvetličnico« nazdravljamo še na mnoga leta!
 
Na glavnem plesišču smo se pod taktirko Simona Pattersona, First State, Reconceal in Bin Fackeen sprehodili od vokalov s First State pa vse do trših psy-tech-trance prijemov s strani Pattersona ter temu primerne podpore ostalih nastopajočih. O glasbi na glavnem plesišču bi se dalo povedati veliko več, če ne bi bila glasnost tokrat v pregovorno glasnem Inboxu še večja. Poslušanje z užitkom je imelo mučen priokus zaradi pretirane glasnosti. Pogovor je bil nemogoč, po dogodku pa so se pri velikem številu obiskovalcev pojavile bolečine oz. težave s sluhom v naslednjih dneh, kar vsekakor ni najboljše. Petkovo kombinacijo trance poslastice in nostalgične 10. obletnice Psilona lahko tako opišemo z eno besedo-preglasno!
 
Veseli nas, da se v »nabiralniku« spet nekaj dogaja in da je poskrbljeno tudi za nostalgike. Lepo je bilo videti, da je tudi odziv publike na tak tip dogodkov zadovoljiv, čeprav bi si zadeva zaslužila še kakega obiskovalca oz. po besedah predstavnikov močnejšega spola, raje obiskovalko, več. Že dolgo se tudi ni zgodilo, da bi nas bilo toliko, ki so nas naslednji dan ali pa celo na licu mesta pošteno bolela ušesa, nekatere celo kljub uporabi čepkov, kar je precej zaskrbljujoče in v prihodnosti priporočamo, da se pri nastavljanju zvoka resnično razmisli o ustrezni jakosti, saj se bomo gluhi težko udeleževali takšnih dogodkov v prihodnosti.
 
Tekst: Barbara P. 
Foto: Maya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.