Ne v tretje, v četrto gre rado! Doreen Schaffer z The Moon Invaders končno v Ljubljani.

2011_01_06 doreen shaffer 10

Ljubljana / Gala hala
6. 1. 2011
Vstopnina: 12 / 15 €

Dolgo pričakovan nastop prve dame jamajškega skaja in reggaeja se je zgodil v Gali hali na Metelkovi. Doreen bi morala s Skatalitesi v Ljubljani nastopiti že lansko leto, vendar je bil koncert zaradi njene bolezni odpovedan.

Tokrat občinstva, ki je šele ob njenem prihodu napolnilo Galo halo, ni razočarala. Še več, z odlično ska zasedbo The Moon Invaders (Belgija), ki so dobre pol ure pred njenim nastopom energično ogrevali takrat še maloštevilne skaja in reggaeja željne poslušalce, nam je za začetek postregla z uspešnico Millie Small – My Boy Lollipop iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Pocukrana klasika, se je v Doreeninih ustih spremenila v pravo ljubezensko pesem. Publika se je prebudila. Prestopanje in čakanje se je prelevilo v ritmično pozibavanje, že ob taktih Invadersov, ko pa je zapela Doreen, so glasni odobravajoči vzkliki in aplavdiranje napovedali, da smo pripravljeni na žur. Čeprav Gala hala proti pričakovanjem ni bila razprodana in smo nekateri pričakovali množice, ki se bodo v vrstah zgrinjale pred vhod, so melodični ritmi začeli klatiti zvezdice Zaspanke z neba.

Gospa Schaffer je v glasbenih vodah že več kot pol stoletja, a skajevski superbabici ne gre ničesar oporekati, saj s svojim glasom z lahkoto izžene vsakršno slabo voljo pri poslušalcih in jih navduši z virtuoznostjo v odpetih skladbah. V želji, da nam bo pričarala lepe čase Boba Marleyja, nas je prepustila nadaljnjem uživanju ob skladbah, kot so Come and Dance With Me, Can’t You See, Welcome You Back Home in odpela še dva dueta s frontmanom Invadersov, Matthew Hardisonom (Leave To Cry, The Vow). Seveda bi bilo skrajno neokusno, da bi na tem mestu pozabili povedati, da nas ni pustila na cedilu brez dveh njenih najbolj znanih pesmi, Sugar Sugar in Adorable You. Zadnjega smo dobili za poslastico v bisu, potem pa se je že malce utrujena Doreen še enkrat zahvalila fantom iz benda in kot se za pravo damo spodobi, poslala nekaj poslovilnih poljubov med nas.

Za konec pa hvala The Moon Invadersom, da ste nas zopet dvignili iz zimske otopelosti in hvala Doreen, da si poskrbela za še en zmagovalen večer.

Tekst: DC Nadja
Foto: Tjaša Janovjak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.