Ljubljenje s Svenom

Sven Weisemann 1

Sven Wiesemann, K4/Ljubljana, 29. januar 2011, Vstopnina: do 24h 7 eur, študenti: 9 eur, ostali: 10 eur

 
Orgazmično! Deep! Z občutkom! Nepozabno! Od prvega »beata« dalje smo se čutili eno s tem, kar nas je obdajalo in prva asociacija, ki mi je padla na pamet ob slišanem je -ljubljenje. Sven Weisemann nas je potegnil s sabo v njegov magični svet ljubljenja z glasbo, občutenj in evforije ob zvočni kulisi počasnejših, intenzivnih, močnih in mogočnih prepletanj house-a in tech-housa z občasnimi oldies goldies momenti. Začaral nas je! Že zelo dolgo se ni zgodilo, da bi nekdo tako presenetil, očaral in prepričal z drugačnim in zanimivim. Po zelo dolgem času smo opazili tudi široko paleto tehnično dovršenih in osvežujoče drugačnih prijemov. Njegov nastop je bil podoben čutnemu, počasnemu, a emocionalno izpolnjujočemu seksu-ne seksu, ljubljenju. V objemu njegove glasbe smo se počutili hkrati varne in ranljive. Čutili smo. Predvsem smo veliko čutili… Prvi vrhunec je dosegel s Strings of life, vmes malce pospešil, navrgel kak latino ali afriško obarvan biserček iz oldies goldies zakladnice, nato pa nadaljeval spet z nežnostjo do drugega vrhunca s Florence & The Machine – You’ve Got The Love (The xx remix), ko so popustile že vse zavore in smo bili že povsem uročeni. Ob koncu je ostal tisti sladki občutek popolne zadovoljenosti, ko se ti še ne da povsem izkopati iz rjuh in ko veš, da je tako glasbeno ljubljenje nekaj, kar bo ostalo v spominu. Za vedno.
 
Ekipa Synaptic si ne bi mogla izbrati boljšega prizorišča za ta dogodek, kot je K4. Intimna temačnost, a obenem prijazna domačnost, sta nudili popolno zavetje v času naše totalne predaje. Slovensko ekipo na večjem plesišču so sestavljali Symann vs. Nitz, Zergon in Lux, ki so nas ustrezno ogreli in ohladili s konceptualno zelo ustreznim pristopom. Na manjšem plesišču je ekipa Ian F, Aneuria, Splinter in Uttihouse dobro parirala popolnosti Svena in moram priznati, da sem bila povsem razorožena, ko sta Ian F in Aneuria na začetku udarila s komadom Learn to love od Troydon in nato so fantje samo nadaljevali, kakor so začeli- odlično!
 
Za ušesa je bilo, kot že rečeno, več kot dobro poskrbljeno, za vizualni počitek pa je z nežnimi in subtilnimi podobami poskrbel VJ Mesec. Marsikatera pripadnica ženskega (in da ne bomo diskriminatorni, verjetno tudi kak pripadnik moškega) spola si je z veseljem spočila oči tudi na zvezdi večera, o čemer priča tudi plišasti medvedek, ki se je našel ob Svenovi mešalni mizi. Kot se dogodku in kakovosti vseh akterjev pritiče, je bil obisk kluba več kot zadovoljiv, saj so nekateri po naših informacijah celo ostali zunaj, kar je s strani organizatorjev dobra poteza, kajti prenatrpana »štirka« pomeni neverjetno vročino v klubu in cel kup težav povezanih s tem. Petkov večer je presegel naša pričakovanja, čeprav so bila le-ta že v štartu zelo visoka, ljubljenje s Svenom v K4 pa še dolgo ne bo utonilo v pozabo.
 
Tekst: Barbara P. 
Foto: HouseMouse

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.