Jazzanova v Šiški!

Jazzanova v Šiški!

Jazzanova v Šiški!

Ljubljana / Kino Šiška
21. 1. 2011

Petkov večer je obetal prvo letošnje svetovno znano ime v Kinu Šiška. Ljubljano je obiskala berlinska skupina Jazzanova. Sam sem ujel DJ Borka, ki je bil zadolžen za ogrevanje publike, da si je malo pretegnila mišice pred nastopom Berlinčanov.

Borka je poskrbel za plesne ritme, tako da smo vsi zbrani rahlo poplesavali in mirno pričakovali koncert. Nekaj minut po 22. uri so na oder stopili člani zasedbe Jazzanova, ki so naredili lep instrumentalni uvod v koncert. Tako je bilo jasno, da se nam obeta spet vrhunski koncertni dogodek v Šiški. Na odru se je Jazzanovi pridružil tudi gost Paul Randolph, ki je skrbel za vokale in bas kitaro. Na odru je bilo čutiti, da bo Paul Randolph odgovoren za dvigovanje razpoloženja poslušalcev. Njegov ples, mimika, vokalne sposobnosti – vse to se je zelo prilegalo na podlagi Jazzanove, ki je poskrbela za fuzijo jazza, down tempo beatov, soula. Skupini je uspevalo narediti sočno mešanico žanrov vsega in v živo jih je zelo dobro slišati. Na koncertu so predstavili tudi uspešnice kot so I can see, Let me show ya in Bohemian Sunset. Osebno mi je najbolj izstopal Alex Reinemer, ki pri Jazzanovi skrbi za programiranje in beate. Bogata pihalna sekcija, ki jo spremlja zelo dobro naštudirana ritem sekcija, se lepo zaključi v enovito zvočno podobo, ki nudi neizmerne koncertne užitke. Obilo plesa in dobre volje so fantje iz kolektiva Jazzanova na čelu s Paulom Randolphom pričarali še posebej ob koncu koncerta, ko so povabili na oder publiko, ki se je veselo odzvala in jim se pridružila. Po slabih dveh urah se je koncert v Kinu Šiška končal, obiskovalci pa so vidno nasmejani in dobro razpoloženi zapuščali Katedralo.

Koncert se je zgodil v soorganizaciji Kina Šiške in DrumWisa, ki bodo, upam, spet kaj kmalu predstavili nekaj tako kvalitetnega kot je bila na ta petkov večer Jazzanova.

Vladimir Petković

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.