Živimo za techno!

Fam12

Pleasure-We live for techno, Festivalna dvorana Lent/Maribor, 19.november 2010, vstopnina: 18 EUR v predprodaji, 24 EUR na dan dogodka, vzdušje: techno »uživancija«
 
Užitek ostaja, zamenjuje se le žanrska obarvanost in tokrat smo v Festivalni dvorani Lent živeli za techno. Ker jih je bilo malo, se bomo tokrat najprej obregnili ob stvari, ki si zaslužijo minus. Čeprav je le-ta majhen, nas malce skrbi, saj se je začel na žalost ponavljati- premajhna kapaciteta garderobe je ob pozno-jesenskih vremenskih razmerah postala prava sitnost. Najbolj žalostno je, da je očitno še veliko prostora za obešalnike, ki pa jih je sumljivo malo, prav tako je v takih razmerah sporna politika en obešalnik- en kos oblačila, ki problem še poveča. Ker je naslednji dogodek na tem prizorišču že 11. decembra pod taktirko iste organizatorske ekipe, se na tem mestu vprašamo, če naj naslednjič prinese vsak svoj obešalnik- za vsak slučaj. Sicer pa moramo priznati, da je to edina kritika, ki je organizatorji niso vzeli na znanje, saj se tokrat res ne moremo pritožiti nad čistočo WC-jev ali nad kako drugo malenkostjo, kar je več kot pohvalno. Naslednjič samo kak obešalnik več v garderobo in bomo z veseljem podelili čisto desetko, ki si jo je ekipa Tasteful events– roko na srce- že zaslužila v preteklosti, zato vemo, da znajo in zmorejo.
 
Kar se tiče glavne zvezde dogodka Bena Simsa, ki je sicer nedvomno legenda techna, smo imeli mešane občutke, ker nas je večkrat že pustil hladne. Tokrat na srečo ni bilo tako, saj je očitno dobro razpoložen pokazal kaj zna in zakaj si je zaslužil pridevnik legendaren. Mariborska publika je ogromno pričakovala od Reaky-ja, ki sicer še ni legenda, je pa na dobri poti. Res je, da se je njegov stil v zadnjem času malce oddaljil od tistega, kar smo imeli pri njem najraje -energičnega, dinamičnega, driving techna- a še vedno zna vzbuditi pozornost s kako nepričakovano češnjo na vrhu torte, tokrat je bil to prav gotovo vložek Swedish house mafie. Versus dveh legendarnih-Psiha in Veztaxa– je izpolnil vsa pričakovanja, kar velja tudi za Iana F. in Aneya F. Veliko plesišče je tako ponudilo široko paleto pogledov na techno, obudilo marsikateri spomin ter obudilo skomine po še. Na zgornjem plesišču smo prepotovali tech-house in odšli vse do hard techna. Vodili so nas Lyteo, Ticko, Lexis, Mark Cream, Tajm, Baly in Mafu Nakyufu, ki so poskrbeli, da je bilo na sporedu nekaj za vsak  (techno)okus. Na žalost je temperatura na tem prizorišču večkrat skoraj dobesedno dosegla vrelišče in bili smo primorani več časa preživeti tam, kjer je bilo mogoče vsaj normalno dihati.
 
Štajerska publika se je spet izkazala za zelo hvaležno in čeprav dvorana ni pokala po šivih, se nas je zbralo ravno dovolj, da je bilo moč pričarati krasno vzdušje, ki smo ga vajeni na dogodkih v tem delu Slovenije. Tistim, ki še živijo za techno, je lahko žal, če so tole poslastico zamudili. Nas, ki pa se techno dogodkov udeležujemo (le) še iz nostalgičnih razlogov pa je vsekakor spomnil, da zlata leta techna še zdaleč niso minila. Tasteful events ostajajo konsistentni pri nivoju kakovosti izvedbe in jim do popolnosti manjka res malo- samo nekaj obešalnikov, ki pa bodo, upajmo, do naslednjič tudi priskrbljeni.
 
Tekst: Barbara P. 
Foto: Nina Gumzej
 
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.