Mlačni Kaly Live Dub

kalky (0)

Ljubljana / Ch0
6.10.2010
Vstopnina: 8 €
Na tokratni Dub Club so v goste prišli t.i. »nosilci modernega dub/elektronskega zvoka« iz francoskega mesta Lyon , kjer domuje založniška hiša Jarring Effects, ki vzorno skrbi za elektro dub zvoke in je mama zanimivih in v Sloveniji že videnih zasedb kot so High Tone, Idem, Brain Damage in Ez3kiel.

Nekaj podobnega smo si obetali tudi od Kaly Live Dub, a bili precej razočarani. Nizke frekvence so bile na trenutke prav osamljene ob dokaj neizrazitih inštrumentih, kar pri visokih pričakovanjih, vsaj kar se tiče bas linije, izpade žalostno. Na trenutke se je celo zdelo, da je dolgčas tudi samim instrumentalistom, saj jih je frontman popolnoma nadvladal. A omenjeno drži le za čas igranja, med komadi, ko se pričakuje in/ali je nadvlada frontmana tudi zaželena, pa je ostal odet v plašč sramežljivosti.

Nezadovoljstvo je bilo opaziti tudi med publiko, saj se je ta proti koncu koncerta na plesišču kar razredčila. Da smo upravičeno pričakovali več, je skupina dokazala prav v zadnji skladbi, ko so le spustili vajeti iz rok, se predali glasbi in padli v psihedeličnost elektro dub zvoka, s popolnim sozvočjem vseh na odru. Zadnji komad je bil res špica v primerjavi s preostalim mlačnim koncertom. Morda do naslednjič?

 
 

Tekst in foto: Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.