Štajerski preporod z The Shapeshifters

YucatanS1

The Shapeshifters, Yucatan/Šentilj, 25. september 2010, vstopnina: 10 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka, vzdušje: prerojena house poslastica
 
 
Diskoteka Yucatan doživlja preporod in s tem se kaže nov žarek upanja tudi za elektronsko sceno na Štajerskem, kjer je z ugašanjem klubov, kot so Escape v Celju in Samsara v Mariboru, zazevala moteča praznina. To soboto so sicer spet skazile obilne padavine, ki so najbrž botrovale temu, da je bilo ob našem prihodu na prizorišče parkirišče še zaskrbljujoče prazno. Resnično smo upali, da ne bo tako tudi ostalo, kajti Yucatan si z zastavljenim programom in strategijo zasluži še eno priložnost. Na srečo se je kmalu pokazalo, da Štajerci(in nekaj malega drugih iz ostalih koncev Slovenije) nismo »iz cukra« in tudi notranjost centralnega plesišča kluba se je kaj kmalu prijetno zapolnila.
 
Simon Marlin in Max Reich, ki sestavljata duo The Shapeshifters, sta ena izmed tistih, ki nikoli do sedaj nista razočarala. Prav tako imata zelo prepoznaven in svojstven slog, ki vedno uspe najti pravo mero komercialnosti, vokalov ter globine glasbenega žanra, kot je house. Kemija med njima je očitna in vedno imata izjemno izostren čut za publiko. Njun nastop je bil tudi tokrat enako odličen, kot vedno do sedaj. Poleg njunih avtorskih izdelkov je bilo še kar nekaj glasbenih vrhuncev, ki so jasno kazali na to, da fanta še vedno več kot obvladata. Stalnica njunih nastopov v zadnjem času je tudi DJ Pookie, ki je vedno odlična uvertura za magični dvojec. Podporo so tokrat nudili naše gore listi DJ Jaka, ki je držal podoben tempo, kot prej omenjeni, zaključila pa sta El Sam & Dave Droid, ki sta malce »obrnila ploščo« in skrenila iz začrtane poti večera ter dogodek začinila s tršimi, globljimi ritmi, ki pa jim je mestoma manjkalo tiste entuziastične energije, ki bi nas na plesišču obdržala do zadnje sekunde.
 
Čeprav je diskoteka vizualno enaka, kot je bila, še vedno ima »tisto nekaj« in ostaja zanimiva. Omeniti velja tudi, da so poskrbeli za pomembne malenkosti, kot na primer stalno skrb za čistočo v toaletah, izjemno prijaznost osebja, garderobo ter celo možnost prevoza z limuzino. Od spremljevalnega programa smo opazili go-go plesalke, ampak zelo stežka, saj je njihovo mesto tako visoko nad publiko, da delujejo povsem odmaknjeno od vsega dogajanja in na žalost ne pridejo tako do izraza, kot bi sicer. Pri vsem skupaj smo pogrešali le malce več reklame po celotni Sloveniji, moramo pa pohvaliti zelo razumne cene tako vstopnine, kot tudi pijač, kar je v našem prostoru že velika redkost.
 
Preporod je uspel. Prvi house dogodek v Yucatanu to jesen lahko ocenimo z zelo pozitivno oceno in dodamo samo to, da si jih želimo še več. Glede na to, da že 30. oktobra prihaja v goste Barbara Tucker, verjamemo, da diskoteko Yucatan čaka svetla house prihodnost.  
Tekst: Barbara P. 
Foto: Nina Gumzej

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.