Grinderman z novim singlom Heathen Child

Grinderman z novim singlom Heathen Child

Grinderman z novim singlom Heathen Child

“Heathen Child”, novi single skupine Grinderman, je izšel prejšnji teden pri založbi Mute in napoveduje izid albuma, ki bo prišel na prodajne police 13. septembra.

Skladba Heathen Child reže globok zapeljiv ritem v kombinaciji s slepečim sunkom pokvarjenega zoba na žagi. Obogatena z besednimi predstavami, ki preženejo opolzke, paranoične, filozofske, absurdne in molotovske žaljivke. Video, ki ga je energično režiral dolgoletni sodelavec John Hillcoat, prinaša zloveščo čutnost in surrealno zlobo življenjskih besedil, hkrati pa nazorno dokazuje, da se skupina Grinderman pri svojem delu zabava in fantazira.

Posebna izdaja Heathen Child A-stran 12” barvne vinilke bo vsebovala dva single, poster in bonus skladba Super Heathen Child – sodelovanje skupine Grinderman in legendarnega kitarista Roberta Frippa.

Grinderman sestavljajo Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey in Jim Sclavunos. Izbrali so si precej različne poti skupnega dela. Zavrgli so glasbeno opremo, opustili splošno modrost in preizkusili predsodke o sebi kot o glasbenikih.

Grinderman ni le hobij in poigravanje, temveč stalnica – je stroga preizkušnja, eksperimenalna delavnica, disciplinirana orgija idej in dejanj. Grinderman je edinstvena zasedba, na katero so Nick, Warren, Martyn in Jim čakali celo življenje, in prav v tem trenutku so to postali.

Nick Cave se v Slovenijo vrača po 5 letih, tokrat v zasedbi GRINDERMAN. Hkrati pa je ljubljanski koncert edini ne -zahodnoevropski na turneji zasedbe GRINDERMAN. GRINDERMAN bodo na koncertu, 9. oktobra 2010 v ljubljanskih Križankah, predstavila svoji drugi album s preprostim imenom GINDERMAN 2.

GRINDERMAN | KRIŽANKE, 9. OKTOBER 2010

Povezani članki: