Conquering Lion v Ch0

Conquering Lion2

Ljubljana / Channel Zero
13. 9. 2010
Vstopnina: 3 €

DubLab po pol desetletja delovanja postaja kultno ponedeljkovo zabavišče, ki se v zadnjem času pojavlja tudi izven matičnega Ch0. Tako je bila otvoritev sezone prejšnji teden najprej napovedana za letni oder, nato pa zaradi slabega vremena postavljena na notranji oder Gala hale. Dubzilla je brezplačno odigrala soliden koncert in razgrela polno dvorano.

Drugi ponedeljkov večer letošnje sezone se je zgodil v domačem okolju močnih rdečih luči in nizkih basov vajenih zvočnikov. Nastopila je makedonska zasedba Conquering Lion v postavi šestih mladcev, ki so jih pred nekaj leti združile sanje o svetu polnemu ljubezni, mira in sreče. Večkrat slišano in videno sporočilo iz podobnih zasedb smo poslušali tudi tekom ponedeljkovega koncerta. Makedonci so nam »one love« zgodbo prodajali z veselimi reggae ritmi pomešanimi s takimi bolj hardcore. Občasno sta se oglasili pozavna in trobenta, instrumentalno je precej prevladovala prva trojka na dveh kitarah in basu. V drugi vrsti je prevladovala ritem sekcija, ki je le občasno prišla v zvočno ospredje, predvsem s tolkalistom na kongah in bongih. Igrali so lastne skladbe, najbolj je presenetila hardcore verzija Marleyeve Exodus.

Izjemno pozitivno, na trenutke morda celo »pre«pozitivno, naravnani fantje niso bili deležni velikega obiska, saj so igrali pred skoraj prazno dvorano. Odločitev, ali gre za slab obisk kriviti ne-interes za skupino ali gre kriviti organizatorje, ki so zaradi treh evrov vstopnine prodali precej manj piva, kot ga navadno spijejo redni obiskovalci ponedeljkovih večerov, pa prepuščam vsakemu posamezniku.

Tjaša Janovljak

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.