Barenaked Ladies – All In Good Time

Barenaked Ladies – All In Good Time

Barenaked Ladies – All In Good Time

2010, Raisin’ Records / Dallas

Ne, na žalost ne gre za skupino pomanjkljivo oblečenih deklin, ki bi ob plesno-gimnastičnem zvijanju pele osladne pop-rock štiklce, temveč za četverico rahlo zaraščenih Kanadčanov. Ki pojejo osladne pop-rock štiklce. Khm.

Rockerski začetki Barenaked Ladies segajo v sedaj že daljno leto 1988, od takrat pa so s svojim hudomušnim obravnavanjem večinoma romantičnih tem doživeli že precej vzponov in padcev, fasali več nagrad, med drugim bili tudi dvakrat nominirani za grammyja ter izdali tudi več precej slabo prodajanih plošč. Stari veterani rock scene, skratka. In ta starost je na novi plošči žal preveč izrazita. Na All In Good Time je namreč jasno vidno, da so dvajsetletni mulci tekom svoje kariere odrasli, s tem pa je zbledel tudi njihov zabavljaško-resni odnos, ki jih je v preteklosti ločil od glasbeno podobnih skupin. Ostalo je le še sladikavo opevanje takšnih in drugačnih ljubezenskih pripetljajev. Besedila so večinoma žanrsko generična (»Hold on, here comes another heartbreak/Hold on, here comes another heartache«), kitare brenkajo tistih nekaj klasičnih akordov, bobni in kitare pa so tam pač zato, ker morajo biti. Še tistih nekaj besedilnih prebliskov, ki spominjajo na stare čase Barenaked Ladies, pokvari bled ljubavno-rockerski vokal, katerega vzdihovanje je možno slišati pri nešteto drugih bendih.

Dobro, da ne bom preveč krivičen – skupina konec koncev nikoli ni dajala vtisa, da stremi k nečemu drugemu od lahkotnega rocka, in v tem smislu All In Good Time s svojim skupkom neškodljivih pop-rock popevk zadovolji. Prve tri skladbe so kljub ne ravno nadpovprečni navdihnjenosti precej poslušljive in gredo hitro v uho, retro-rockerska Four Seconds, ki jim sledi, pa je s poskočno klavirsko podlago in hecnim refrenom osvežujoče presenečenje. Nadaljevanje plošče tega solidnega začetnega kapitala žal ne zna izkoristiti za nadaljnjo gradnjo, po poslušanju celotne plošče pa je doza cukra v krvi nezdravo visoka. Raje ostanite recimo pri zabavnem prvencu Gordon, vsaj dokler se fantje ne znajdejo malo bolje v svoji zreli obliki. Vse ob svojem času.

Daniel Sheppard

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.